Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Γιατί η βασιλομήτωρ άφησε περισσότερα χρήματα στον Harry από ότι στον William;

Η Βασιλομήτωρ, μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του πρίγκιπα και William, άφησε 14 εκατομμύρια στα δισέγγονα της όταν πέθανε το 2002. Αυτή η περιουσία όμως δεν μοιράστηκε στη μέση από τα δύο αδέρφια.

Η Βασιλομήτωρ αγαπούσε πολύ τον William και τον Harry και είχε προνοήσει για τα οικονομικά τους πολύ πριν φύγει από τη ζωή. Έβαλε ένα μεγάλο ποσό σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για όλα τα δισέγγονα της, αλλά ζήτησε ο Harry να πάρει περισσότερα από τον William.

H μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ πήρε αυτή την απόφαση με βάση το πώς λειτουργεί η βασιλική οικογένεια με τα οικονομικά. Όταν η βασίλισσα πεθάνει, ο πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει βασιλιάς και ο William θα γίνει ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το δουκάτο της Κουρνουάλης θα έχει στην κατοχή του και ταμεία που χρηματοδοτούν τις δημόσιες, τις φιλανθρωπικές και τις ιδιωτικές δραστηριότητες του διαδόχου του θρόνου.

Ο πρίγκιπας Harry δεν θα πάρει τίποτα από αυτά, για αυτό είναι σημαντικό που η πρόγιαγιά του τού άφησε ένα μεγαλύτερο ποσό. Άλλωστε, ο Harry χρειάστηκε αρκετά χρήματα για να φύγει από το Παλάτι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Αμερική με την οικογένειά του.

Ο Harry, μάλιστα, είχε πει στην συνέντευξή του στην Oprah Winfrey ότι για να κάνει αυτό το νέο ξεκίνημα πήρε χρήματα από την κληρονομιά που του είχε αφήσει η μητέρα του Diana που υπολογίζεται κοντά στα 10 εκατομμύρια για κάθε αδερφό.

Μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσαν ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, εκπρόσωπος του Δούκα επιβεβαίωσε ότι δεν επωφελήθηκε καθόλου από την περιουσία που άφησε η προγιαγιά του, η Βασιλομήτωρ.

Διαβάστε επίσης