Κυριακή, 9 Μαΐου

Η φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου που έγινε viral

Viral έγινε μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου αμέσως μετά τον θάνατο του δεύτερου.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο στο οποίο ο πρίγκιπας Φίλιππος, γνωστός για το χιούμορ του, είναι ντυμένος με τη στολή του και το ψηλό καπέλο του κι εκείνη δίπλα του γελάει πονηρά. Πολλοί θεώρησαν ότι στη φωτογραφία, η βασίλισσα απλά αντιδρά σε μια από τις πλάκες του.

Η ιστορία αυτής της φωτογραφίας όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, όμως, μια ματιά σε παλιότερες δημοσιεύσεις εφημερίδων είναι αρκετή για να ανακαλύψει κανείς την αληθινή ιστορία πίσω από την φωτογραφία.

Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον Chris Young του Associated Press το 2003 σε μια εκδήλωση για τους Grenadier Guards στο Windsor Castle και η βασίλισσα δεν γελάει εξαιτίας του Φίλιππου αλλά επειδή ένα σμήνος από μέλισσες είχαν διακόψει την τελετή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Windsor Star ένας επιλοχίας είχε τσιμπηθεί στο μέτωπο αλλά δεν είχε συμβεί τίποτα άλλο ανησυχητικό. Οι υπεύθυνοι φώναξαν ένα μελισσοκόμο για να απομακρύνει τις μέλισσες και τελικά η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Η στρατιωτική στολή του Φίλιππου με το ψηλό καπέλο είναι η επίσημη ενδυμασία που φορούσε σε πολλές εκδηλώσεις όπως το Trooping The Colour κατά το οποίο γιορτάζονται τα γενέθλια της βασίλισσας.

Διαβάστε επίσης