Site icon Hallocy

Ανατροπή! Lockdown αποφάσισε το Υπουργικό – Σε λίγο οι ανακοινώσεις

Σε lockdown κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών του.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο τελικά αποφάσισε αντί αυστηροποίηση των μέτρων, όπως πρόκριναν οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας χθες βράδυ, τελικά να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε συνάρτηση με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Έπειτα από έντονες διαφωνίες εντός του Υπουργικού και ατάκες τύπου «αυτά τα ημίμετρα είναι μιλλοσφοστζίσματα», επικράτησε η άποψη για lockdown.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας αλλάζει η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και αντί 23:00 το βράδυ που ισχύει τώρα, επιστρέφει στις 21:00 το βράδυ. Επιπρόσθετα για όλες τις ημέρες τα μηνύματα SMS θα είναι δύο, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκυρίακου. Σχετικά με τα σχολεία, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Επίσης η δημόσια υπηρεσία θα δουλεύει με προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία, ενώ οι επιχειρήσεις τα δικηγορικά γραφεία κ.ο.κ θα εργάζονται με το 30% φυσικής παρουσίας.

Σε lockdown κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών του.

Αναλυτικά οι αποφάσεις τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας:

-Lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τις 9 Μαϊου

-Ένα sms την ημέρα

-Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, εκτός για σκοπούς εργασίας και μετάβαση σε ιατρικό κέντρο

-Απαγόρευση συναθροίσεων ανεξαρτήτως χώρου, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου

-Κυριακή Πάσχα επιτρέπετε συναθροίσεις σε οικίες μέχρι δέκα άτομα

-Χωρίς παρουσία πιστών ο εκκλησιασμός

-Κηδείες, γάμοι κτλ μέχρι δέκα άτομα

-Επιτρέπεται την Ανάσταση η παρουσία πιστών στο προαύλιο των εκκλησιών. Στο εσωτερικό μόνο 50 άτομα

-Το Μεγάλο Σάββατο η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στις μία τα ξημερώματα

Από τις 10 Μαΐου που θα λήξει το καθεστώς του ολικού lockdown, θα απαιτείται για τις διακινήσεις των πολιτών, η υποχρεωτική προσκόμιση του λεγόμενου green pass.

Με άλλα λόγια, η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή για αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό με τη μέθοδο είτε του pcr είτε του rapid test.

Παρακολουθείστε ζωντανά τις ανακοινώσεις του Κωνσταντίνου Ιωάννου

Exit mobile version