Τετάρτη, 17 Αυγούστου

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα μάτια του τετράποδου φίλου σας

Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση αφού εκτός από τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καλή του υγεία, χρειάζεται να κάνετε και κάποια πράγματα καθημερινά ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός αφού είναι κάτι που απολαμβάνει και το ίδιο!

Όσον αφορά τα μάτια του τετράποδου κατοικιδίου σου, που συχνά γεμίζει τσίμπλες και άλλα σημάδια, όπως η χαρακτηριστική διχρωμία που θυμίζει δάκρυα, σου έχουμε ορισμένα tips:

1.Χρησιμοποίησε ένα μαλακό ύφασμα ή μαλακό σφουγγάρι στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αλλά ποτέ μέσα στο μάτι. Εστίασε στην περιοχή με μαλακές κινήσεις για να μην τρομάξεις τον σκύλο σου.

2. Πότε μην χρησιμοποιήσεις σαμπουάν ή σαπούνι γιατί θα ερεθίσεις τα μάτια του σκύλου σου και μπορεί να προκαλέσεις ζημιά.

3. Όσον αφορά τη διχρωμία στα μάτια, αυτή προκύπτει από τα δάκρυά του. Αν τα σημάδια αυτά αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα, τότε μπορεί να υπάρχει μια άλλη αιτία που τα προκαλεί και θα πρέπει να επισκεφτείς τον κτηνίατρο ώστε να σε ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην προκαλέσεις οποιαδήποτε βλάβη άθελα σου.

Διαβάστε επίσης