Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

O πρίγκιπας William περιγράφει τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο της μητέρας του

Ο πρίγκιπας William κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Σκωτία, μιλώντας για τη μεγάλη θέση που κατέχει στην καρδιά του η χώρα για εκείνον αλλά και όλη τη βασιλική οικογένεια, αποκάλυψε πως όταν έμαθε ότι πέθανε η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana, βρισκόταν εκεί.

«H Σκωτία είναι πολύ σημαντική για μένα και πάντα θα έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Ερχόμουν εδώ από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Όσο μεγάλωνα έβλεπα πως η γιαγιά μου απολάμβανε κάθε λεπτό που περνούσε εδώ. Και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχής από όταν περπατούσε στους λόφους. Η Σκωτία είναι η πηγή των πιο ευτυχισμένων αναμνήσεών μου. Αλλά επίσης και των πιο στενάχωρων», είπε στο βίντεο που προβλήθηκε από το BBC από το ταξίδι του.

«Ήμουν στο Balmoral όταν μου είπαν ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Ακόμα σοκαρισμένος βρήκα καταφύγιο στη λειτουργία της εκκλησίας Crathie Kirk εκείνο το πρωινό. Και τις μαύρες μέρες του πένθους που ακολούθησαν βρήκα παρηγοριά στην σκωτσέζικη ύπαιθρο. Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση που θα νιώθω για πάντα με τη Σκωτία θα είναι βαθιά», αποκάλυψε ο William.

Ο William ωστόσο πρόσθεσε, ότι στη Σκωτία συνέβη και κάτι πολύ ευχάριστό καθώς γνώρισε την Kate Middleton, όσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο St.Andrews.

«Και μαζί με αυτή την τραυματική εμπειρία, υπάρχει και μια μεγάλης χαράς. Γιατί ήταν εδώ στη Σκωτία που πριν 20 χρόνια που γνώρισα την Catherine. Δεν χρειάζεται να το πω αλλά η πόλη που γνωρίζεις την μέλλουσα σύζυγό σου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε μάλιστα τόσο o William όσο και η Kate έχουν περάσει την αγάπη τους για τη χώρα και στα παιδιά τους: «Ο George, η Charlotte και ο Louis ξέρουν ήδη πόσο αγαπημένη είναι η Σκωτία για εμάς και αρχίζουν να χτίζουν και τις δικές τους χαρούμενες αναμνήσεις εδώ».

Διαβάστε επίσης