Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η μητέρα της Κάρολάιν – “Αγκάλιαζα τα χέρια που σκότωσαν το παιδί μου”

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Κάρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά πριν 1.5 μήνα βρέθηκε πριν λίγη ώρα στο δικαστήριο της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει μια πολιτική δήλωση σχετικά με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

“Kαταθέσαμε σήμερα μια δήλωση πολιτικής αγωγής στον κύριο ανακριτή εκπροσωπώντας την οικογένεια της Κάρολάιν και για ευνόητους λόγους η μητέρα δε μπορούσε να έρθει γι΄αυτό η δήλωση κατατέθηκε δια μέσω αντιπροσώπου. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι στη δεύτερη κηδεία, γιατί για δεύτερη κηδεία πρόκειται, ότι αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της και καταλαβαίνετε πόσο επώδυνο είναι αυτό για μια μητέρα.

Το θέμα του παιδιού είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Θα πρέπει να υπάρξει και μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη διότι στην Ελλάδα υπάρχει εξατομικευμένη ευθύνη και απ΄ ότι μου είπε η μητέρα της Κάρολάιν, με την οικογένεια του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη γι΄αυτό το παιδί θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση.

Η μητέρα της Κάρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, δουλεύει από μικρή έντιμα και φαντάζομαι ότι η Αλόννησος είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί μέχρι μια ηλικία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 20χρονης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να μεγαλώσει το παιδί στην Αλόννησο και θα παλέψει γι’ αυτό.

«Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση», είπε ο κ. Χαρμάνης.

 

Για την επιμέλεια της κορούλας της Κάρολάιν ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε:

«Το θέμα του παιδιού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Στην Ελλάδα η ποινική ευθύνη είναι εξατομικευμένη και όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Καρολάιν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω ότι με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση».
Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα για το εάν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο κ. Χαρμάνης διευκρίνησε ότι η εντολέας του «υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Το νησί, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση».

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.