Site icon Hallocy

Βλέπει τους επιδημιολόγους σήμερα ο Πρόεδρος– Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων

Τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής βλέπει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θορυβημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκάλεσε σύσκεψη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις 18.30

Στη συνάντηση θα παραστεί και ο νέος Υπουργός Υγείας, που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την 1η Ιουλίου, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Μαρία Κολιού, στη σύσκεψη θα τεθούν σενάρια για μέτρα, τα οποία, ίσως, χρειαστεί να ληφθούν μελλοντικά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η κα Κολιού δήλωσε ότι υπάρχει πικρία στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αγωγές, που έχουν καταθέσει πολίτες εναντίον της για τα περιοριστικά μέτρα, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ο ρόλος των μελών της Συμβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνο Τσιούτη η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες χαλαρώσεις, που επιφέρουν αυξημένο αριθμό επαφών, τον εφησυχασμό και την εντύπωση, που είχε δημιουργηθεί ότι το πρόβλημα της πανδημίας λύθηκε, την κόπωση μετά από 1,5 χρόνο και 3 lockdown, στελέχη, που είναι πιο μεταδοτικά, όπως το Άλφα και το Δέλτα, την σταθεροποίηση του εμβολιαστικού ρυθμού και την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των κοινωνικά πιο δραστήριων ηλικιακών ομάδων. Ο κ. Τσιούτης είπε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η διάρκεια και έκταση της έξαρσης.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 216 νέα περιστατικά, μετά από 38,787 τεστ. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται, πλέον σε 0,56%.

Exit mobile version