Site icon Hallocy

Λύγισε η μάνα του Ανδρέα: «Είμαι τόσο περήφανη για σένα…»

Νεκρός εντοπίστηκε ο 21χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος.

Ο 21χρονος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα της κατάρρευσης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Η μητέρα του συγκλονίζει. Ο νεαρός ομογενής ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, και μέλος της ομάδας στίβου του πανεπιστημίου. Ο νεαρός ήθελε να πάρει πτυχίο οικονομικών για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά βρήκε τραγικό θάνατο στην πολυκατοικία στο Μαϊάμι.

«Ο γιος μου ήταν το δυνατότερο άτομο που ξέρω, και η καλύτερη στιγμή της μέρας μου. Είχαμε σχέδια για το μέλλον του», είπε στο NBC η μητέρα του, Τίνα Γιαννιτσόπουλος, λυγίζοντας την Τετάρτη αφού οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν νεκρό το γιο της.

«Είμαι τόσο περήφανη για σένα Αντρέα, ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο», είπε. «Ξέρω ότι αυτό το λένε όλοι (οι γονείς), αλλά ήταν πραγματικά χρυσό παιδί» πρόσθεσε η κ. Γιαννιτσόπουλος.

«Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής, πάντα γελούσε και χαμογελούσε και ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας», δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, πρώην προπονητής στίβου του Γιαννιτσόπουλου στο St. Thomas High School στο Χιούστον.

140 αγνοούμενοι
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα και ενώ ο απολογισμός γίνεται ακόμη πιο βαρύς, πάνω από 140 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους στα συντρίμμια του κτιρίου είναι δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή Αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Exit mobile version