Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

«Ψήνεται» στους 42 βαθμούς σήμερα η Κύπρος – Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν και σήμερα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε πως η θερμοκρασία σήμερα στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από το κανονικό για την εποχή, ενώ ήδη στις 07:00 το πρωί η θερμοκρασία άγγιζε τους 36 βαθμούς.
Αναλυτικά ο καιρός

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο.

Σήμερα, μετά την διάλυση της αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Tην Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, ενώ την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης