Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου

Έρρικα Πρεζεράκου: Η Αναστασία δεν υποφέρει πια – Πέθανε η 7χρονη ανιψιά της

Η 7χρονη Αναστασία, ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, έπασχε από επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου
Έφυγε από τη ζωή η 7χρονη Αναστασία, ανιψιά της αθλήτριας Έρρικας Πρεζεράκου, που ταξίδεψε τον περασμένο Νοέμβριο στο Τέξας με τους γονείς της προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία που χρειαζόταν, σε ειδικό κέντρο όπου και βρισκόταν έως και σήμερα. Η Αναστασία είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε επειγόντως σε εξειδικευμένη κλινική στο Χιούστον, με τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας να αγγίζουν τα 700.000 ευρώ.

Μετά από έκκληση για ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα, η Αναστασία έδωσε τη δύσκολη μάχη, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα, η μητέρα της μικρούλας, με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε για τον θάνατο της Αναστασίας.

Η ανάρτηση της οικογένειας για την 7χρονη Αναστασία
«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά.
Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ.

Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…»

Έρρικα Πρεζεράκου για την ανιψιά της: Έχει DIPG, έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο
Καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα είχε βρεθεί η Ερρικα Πρεζεράκου, η οποία είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που της έτυχαν τα τελευταία δύο χρόνια, με τον ακρωτηριασμό της, αλλά και τη σοβαρή ασθένεια της ανιψιάς της, Αναστασίας, που δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

«Υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι είμαστε εντάξει. Ξαφνικά, όμως, με παίρνει η αδερφή μου και μου λέει ότι το παιδί είναι στην εντατική και κλαίω. […] Η αδελφή και η ανιψιά μου είναι εδώ και εφτά μήνες στο εξωτερικό. Εύχομαι να μην έρθει κανείς γονιός σε αυτή την κατάσταση. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική, που λένε ν’ αφήσουμε το παιδί ν’ απελευθερωθεί. Προσευχόμαστε συνέχεια. Ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτό το παιδί. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα που έχουν συμβεί αυτά τα γεγονότα έχω κλάψει, τις περισσότερες φορές το έκανα από ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και την αγάπη που έχω πάρει.

Κάθε μέρα αφιερώνω χρόνο για να απαντήσω στον κάθε άνθρωπο που μου στέλνει μήνυμα για να με στηρίξει είτε για το χέρι μου είτε για το θέμα της ανιψιάς μου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να νιώθεις ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι» είχε πει μεταξύ άλλων η Έρικκα Πρεζεράκου για την ανιψιά της, Αναστασία.

Διαβάστε επίσης