Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Εξυπηρετούσαν πολίτες χωρίς Safe pass – Εξώδικα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 6,400 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου «safe pass» είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας. Ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για «safe pass», πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3,600 και έξι πρόσωπα καταγγέλθηκαν, γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο «safe pass», όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν εννέα ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (6 στη Λεμεσό, ένας στη Λάρνακα και δύο στην Πάφο) για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Οι τέσσερις από τις εννέα περιπτώσεις καταγγελιών ιδιοκτητών/υπευθύνων υποστατικών, αφορούσαν, μη κατοχή «safe pass», από πελάτες και η μια μη κατοχή από υπάλληλο. Στους υπευθύνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €17,750.

Διαβάστε επίσης