Site icon Hallocy

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε για σήμερα Κυριακή, το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση η μέγιστη θερμοκρασία για την Κυριακή σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς.

Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ, και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και ομίχλη κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για θα κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Exit mobile version