Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν εκδίδεται νέο ένταλμα κράτησης

Οριστική απόφαση

Δεν εκδίδεται νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του Δημητρίου Λιγνάδη για τις δύο νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται.

Με αυτή την εξέλιξη, το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Υπενθυμίζεται πως συνολικά αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες βιασμού.

Η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Λιγνάδη
«Η πρόταση του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ομόφωνα», σημειώνει ο κ. Κούγιας.

Σημειώνεται πως διαφωνία για το αν θα πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί και για τις νέες υποθέσεις βιασμών ο Δημήτρης Λιγνάδης, είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας.Ο καλλιτέχνης επέστρεψε στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται για τις δύο πρώτες υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα
Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου.

Δημήτρης Λιγνάδης ένταλμα κράτησης

Δηλώνει αθώος ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ζητά να αποφυλακτιστεί με βραχιολάκι
Αθώος δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης νωρίτερα στο υπόμνημα του για μια σειρά βιασμών που του καταλογίζονται, ενώ μάλιστα ζητά να αποφυλακιστεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»), αναλαμβάνοντας μάλιστα το κόστος, ενώ δεν παραλείπει να επαναλάβει ότι όλα είναι κατασκευασμένα, ρίχνοντας και πάλι τα βέλη του στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών.

Στο υπόμνημα του προς την 19η ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αρνήθηκε να της απαντήσει, επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση από δικηγόρους, με ψεύδη στοιχεία, ενώ στρέφεται και πάλι κατά του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, καθώς «στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή».

Στο υπόμνημά του πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνει κατ΄ αρχάς, ότι «πριν ακόμη αναφερθώ σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και αντικρούσω τις ψευδείς σε βάρος μου κατηγορίες θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά την απολογία μου 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερομένων βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων των φερόμενων θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει», εξηγεί ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στις δυο προηγούμενες υποθέσεις για τις οποίες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε επίσης