Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Αντίνοος Αλμπάνης: Η αποκάλυψη του ηθοποιού για το λεμφοίδομα που του προκάλεσε η θεραπεία για τον καρκίνο

Ο Αντίνοος Αλμπάνης στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια που βίωσε με τον καρκίνο τον οποίο “πάλεψε” στα ίσα και κατάφερε να τον κερδίσει. Σήμερα, μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram, ο ηθοποιός προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση μέσα από την οποία αποκαλύπτει το πρόβλημα που του προκάλεσε μια θεραπεία που ακολούθησε εκείνη τη δύσκολη περίοδο.

Συγκεκριμένα ο Αντίνοος Αλμπάνης, δημοσίευσε μια φωτογραφία του στην οποία τον βλέπουμε να φορά ένα γάντι. Όπως εξήγησε το γάντι αυτό είναι για να προστατέψει το χέρι του από τον πόνο που προκαλείται από το λεμφοίδομα που προέκυψε λόγω μιας θεραπείας για τον καρκίνο που είχε ακολουθήσει.

“Εάν τα καρκινικά κύτταρα μπλοκάρουν τα λεμφικά αγγεία, μπορεί να προκληθεί λεμφοίδημα. Για παράδειγμα, ένας όγκος που αναπτύσσεται κοντά σε έναν λεμφαδένα ή λεμφικό αγγείο μπορεί να διευρυνθεί αρκετά ώστε να εμποδίσει τη ροή του λεμφικού υγρού.

Το λεμφοίδημα που προκαλείται από τη θεραπεία του καρκίνου μπορεί να εμφανιστεί μήνες ή χρόνια μετά τη θεραπεία. Όταν με βλέπετε με αυτό το γάντι, ούτε έχω στραμπουλήξει το χέρι μου, ούτε μου συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο. Απλώς προσπαθώ να προστατεύσω ένα χέρι που πονάει” έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Διαβάστε επίσης