Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

“Μαύρο” 48ωρο: Αυτοί είναι οι νεαροί οικογενειάρχες που “έσβησαν” με κορωνοϊό

Δύο ημέρες, 11 νεκροί λόγω κορωνοϊού, οι τέσσερις κάτω των 50 ετών. Άνθρωποι που έδιναν μάχη με τον κορωνοϊό αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν… Ο Γιώργος, ο Πανίκκος, ο Θεράπων και ο Κυριάκος είναι μερικοί εξ αυτών που “έφυγαν” αφήνοντας πίσω τους ανήλικα παιδιά, δέκα στο σύνολο.

Μάλιστα η περίπτωση του 47χρονου διερευνάται με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες περί τσαρλατάνων γιατρών πίσω από το θάνατό του, αφού φέρονται να τον συμβούλεψαν να παραμείνει στο σπίτι, καθυστερώντας την ενδεδειγμένη θεραπεία που θα λάμβανε χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Πρώτα ήρθε η είδηση θανάτου του 47χρονου Γιώργου Δημητρίου που σόκαρε το παγκύπριο, ο 47χρονος καταλείπει τρία ανήλικα παιδιά και νοσηλευόταν διασωληνωμένος για μεγάλο χρονικά διάστημα στην Εντατική όπου και τελικά κατέληξε…

Μικρογραφία

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατος του 46χρονου Πανίκκου Νεοφύτου, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών “έχασε” τη μάχη με τη νόσο γύρω στη μια τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2021, δύο μόλις εβδομάδες αφού “έφυγε” από τη ζωή η μητέρα του άτυχου Πανίκκου, η οποία επίσης νόσησε από κορωνοϊό και κηδεύτηκε καθώς ο γιος της νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Eνώ πριν από τρείς μήνες ξεψύχησε ο πατέρας του 46χρονου, ο οποίος έδινε πολυχρονη μάχη με τον καρκίνο.

φν

Την Παρασκευή ξεψύχησε ο 42χρονος Θεράπων Αρχοντούς, επίσης πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο Θεράπων Αρχοντούς εργαζόταν ως προσωπικός σύμβουλος ανάπτυξης και ενδυνάμωσης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς κύκλους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

γφ

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, καταγράφεται άλλος ένας θάνατος 43χρονου που κατέληξε επίσης την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Είναι ο Κυριάκος Μαλαθούρας, πατέρας δύο ανήλικων. Η είδησή του βύθισε στο πένθος την επαρχία της Λάρνακας.

δσ

Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο ασθενή κάτω των 50 ετών. Στο μεταξύ, μέσα στους υπόλοιπους θανάτους συγκαταλέγονται άτομα ηλικίας 57 και 65 ετών…

Έντεκα θάνατοι σε δύο ημέρες…

Τις τελευταίες δύο ημέρες ανακοινώθηκαν συνολικά έντεκα θάνατοι ασθενών λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για:

Άντρα, ηλικίας 89 ετών, που κατέληξε στις 26 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Άντρα, ηλικίας 87 ετών, που κατέληξε στις 27 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Άντρα, ηλικίας 65 ετών, που κατέληξε στις 27 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 46 ετών, που κατέληξε στις 27 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 43 ετών, που κατέληξε στις 27 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 42 ετών, που κατέληξε στις 27 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 71 ετών, που κατέληξε στις 25 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 65 ετών, που κατέληξε στις 25 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 47 ετών, που κατέληξε στις 25 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Άντρα, ηλικίας 84 ετών, που κατέληξε στις 25 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Γυναίκα, ηλικίας 57 ετών, που κατέληξε στις 26 Αυγούστου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

alphanews

Διαβάστε επίσης