Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Οικογενειακό δράμα πίσω από το μωράκι 10 μηνών που βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του σε δρόμο της Ελασσόνας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις!

Η νέα οδηγός, Ελένη Γκανάτσιου, που είδετο βρέφος να μπουσουλάει ολομόναχο στη μέση του δρόμου, στην Ελασσόνα, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με την άμεση και σωστή αντίδρασή της, του έσωσε τη ζωή.

Η Ελένη Γκανάτσιου, που είναι εθελόντριαα του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είδε το βρέφος σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην κεντρική οδό της Οικονόμου, λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Σταμάτησε γρήγορα το αυτοκίνητό της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε στο μωρό, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, αφού πίσω από το δικό της όχημα ακολουθούσε ένα φορτηγό.

Μετά από λίγη ώρα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και η απίστευτη αυτή ιστορία είχε αίσιο τέλος, με το βρέφος, ηλικίας μόλις 13 μηνών, να επιστρέφει στην οικογένειά του.

Οικογενειακό δράμα πίσω από το μωράκι 10 μηνών που βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του σε δρόμο της Ελασσόνας

Η νέα οδηγός πέρασε το βρέφος για γάτα ή σακούλα
Η νέα οδηγός οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ αρχικά πέρασε το μωρό για σακούλα ή γάτα. «Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα. Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα», υπογράμμισε η ίδια.

Και συμπλήρωσε ότι η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της και φτάνοντας στο σημείο στεκόταν χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν στον κόσμο της.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Γάτσα, με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολούνται από το πρωί οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. «Ήδη, η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα ανέλυσε όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι της και αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει την επιμέλεια που οφείλει στο βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμος δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών, ωστόσο θα βρεθεί κάποια», κατέληξε ο δήμαρχος.

 

Διαβάστε επίσης