Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Δήμητρα της Λέσβου: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το τροχαίο «Ο οδηγός πετούσε ρούχα, ενώ αργοπέθαινε»

Η «Δήμητρα της Λέσβου» εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου 2021 νεκρή -χωρίς ταυτοποίηση- στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη από τον ασυνείδητο οδηγό. Η ίδια αγνοούνταν τρεις ημέρες από το Δρομοκαΐτειο. Οι ημέρες περνούσαν και παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Silver Alert, αυτό έγινε πολύ αργότερα, στις 25 Μαΐου, και χωρίς αποτέλεσμα. Όλον αυτόν τον καιρό, η σορός της «Δήμητρας της Λέσβου» βρισκόταν στο νεκροτομείο του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το βράδυ όπου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αφού παρέσυρε τη «Δήμητρα της Λέσβου», την εγκατέλειψε και περίπου δύο χιλιόμετρα παρακάτω στάθμευσε το όχημα, ξεκόλλησε υπολείμματα ρούχων της Δήμητρας και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο, ενώ το θύμα κειτόταν αβοήθητο στην άσφαλτο. Ο μηχανολόγος μηχανικός, κ. Φίλιππος Μπρέζας και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, Αναστάσιος Δέδες, υπογράφουν τα υπομνήματα.

Ο κ. Δέδες κάνει λόγω για  «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» εκ μέρους του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε δίπλωμα τριετίας που έληξε στις αρχές Ιουνίου ενώ το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του. Η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Διαβάστε επίσης