Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Στο νοσοκομείο η Βασίλισσα Ελισάβετ

Μεγάλη αγωνία για την κατάσταση της υγείας της

Όλο και περισσότερο φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία της. Μετά την ακύρωση του ταξιδιού της στη Β. Ιρλανδία, η Βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε ένα ολόκληρο βράδυ στο νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ εισήχθη στο νοσοκομείο «για προληπτικές εξετάσεις» και επέστρεψε στο Ούινδσορ την Πέμπτη.

«Ακολουθώντας την οδηγία των γιατρών της να ξεκουραστεί για ορισμένες ημέρες η βασίλισσα βρέθηκε στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης για ορισμένες προληπτικές εξετάσεις επιστρέφοντας στο παλάτι του Ουίνδσορ το μεσημέρι της Πέμπτης και παραμένει σε καλή διάθεση» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία

Η 95χρονη βασίλισσα εξετάστηκε από γιατρούς στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Guardian η εισαγωγή της στο νοσοκομείο δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα αυτή ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ διανυκτέρευσε σε νοσοκομείο μετά το 2013 όταν και είχε περάσει ένα βράδυ στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς υπέφερε από γαστρεντερίτιδα.

Πηγή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε λόγο για «προληπτική προσέγγιση» από την πλευρά των γιατρών προσθέτοντας ότι η διανυκτέρευση κρίθηκε απαραίτητη για πρακτικούς λόγους και συμπληρώνοντας ότι η βασίλισσα Ελισάβετ εργάστηκε κανονικά το απόγευμα της Πέμπτης ασκώντας «ελαφρά καθήκοντα».

Άσχημα νέα για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Ευδιάθετη, ντυμένη με ένα κομψό, μπλε ταγιέρ και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τρίτη το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ.

Η 95χρονη βασίλισσα – τον μήνα των γενεθλίων της έγινε η κηδεία του συζύγου της, δείτε εδώ φωτογραφίες – συνοδευόταν από την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, για να παραστούν στη λειτουργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.

Εκείνο, ωστόσο, που παρατήρησαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν πως η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε δημόσια με μπαστούνι! Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από το αμερικανικό People, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που φιλοξένησε φωτογραφίες της από την επίσκεψη.

Η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη δημόσια με μπαστούνι ήταν το 2003, όταν και ανάρρωνε από εγχείρηση στο γόνατο. Το People σημειώνει πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η 95χρονη συνόδευσε τον γιο της, πρίγκιπα Έντουαρντ, έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, χωρίς να κρατά μπαστούνι στο χέρι.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε στο πέτο μια ρωσική καρφίτσα, κόσμημα που απέκτησε από τη γιαγιά της το 1953.

Είχε λάβει την καρφίτσα αυτή ως δώρο γάμου από την αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντόροβνα, το 1893.
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού στο κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε τον τελευταίο μήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Σκωτία ώστε να παραστεί στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Διαβάστε επίσης