Τρίτη, 9 Αυγούστου

Ατύχημα για τον Πάπα Φραγκίσκο – Σκόνταψε την ώρα που έμπαινε από το αεροπλάνο λόγω ισχυρών ανέμων

Με ένα απρόοπτο “έκλεισε” σήμερα η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην χώρα μας. Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν τον Ποντίφηκα να παραπατήσει την ώρα που ανέβαινε τις σκάλες του αεροπλάνου που θα τον μεταφέρει στην Ιταλία.

Όλα ήταν έτοιμα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας για να πέσει η αυλαία της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μια παραφωνία υπήρχε μόνο: ο δυνατός αέρας.

Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που έπνεαν στο αεροδρόμιο, που το ράσο “κουκούλωσε” τον Πάπα και χρειάστηκε η παρέμβαση των συνεργατών του για να μην… ξαναγίνει ατύχημα.

Το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε, παρά το γεγονός πως, ίσως υποψιασμένος, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβαινε τα σκαλιά του αεροπλάνου πολύ προσεκτικά και σιγά και πιασμένος από το κάγκελο στο πλάι.

Αλλά ο δυνατός αέρας τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και να παραπατήσει λίγο πριν το τελευταίο σκαλί για να μπει στο αεροπλάνο…

Την ψυχραιμία του, πάντως, δεν την έχασε και όταν τελικά πάτησε στο τελευταίο σκαλί, γύρισε και αποχαιρέτησε χαμογελαστός τους επίσημους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης