Site icon Hallocy

Πέθανε η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ λίγο πριν κλείσει τα 100

Η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ, που κατάφερε με μια καριέρα άνω των 80 ετών να γίνει η «γηραιά γλυκιά αγαπημένη» της Αμερικής, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία για τους τηλεοπτικούς ρόλους της, πέθανε απόψε, τρεις εβδομάδες προτού να συμπληρώσει τα 100 χρόνια της.

Ο ατζέντης και στενός φίλος της, Τζεφ Γουίτζας, είπε στο περιοδικό People: «Μολονότι η Μπέτι Γουάιτ θα γινόταν σύντομα 100, νόμιζα ότι θα ζούσε για πάντα».

Σε μια βιομηχανία της ψυχαγωγίας που δοξάζει τα νιάτα και μια ηθοποιός άνω των 40 ετών βλέπει την καριέρα της να τρεμοσβήνει, η Γουάιτ ήταν ένα παράδοξο φαινόμενο: σταρ στα 60 της και είδωλο της ποπ κουλτούρας στα 80 και τα 90. Στα 92 της πρωταγωνιστούσε ακόμη σε μια τηλεοπτική σειρά, το Hot in Cleveland, μέχρι που ματαιώθηκε η προβολή της στα τέλη του 2014. Είχε κερδίσει βραβεία Έμμι για τη συμμετοχή της στις σειρές «Τα χρυσά κορίτσια» και The Mary Tyler Moore Show.

Η ίδια έλεγε ότι η μακροβιότητά της οφειλόταν σε ένα συνδυασμό καλής υγείας, καλής τύχης και αγάπης για τη δουλειά της.

«Είναι απίστευτο ότι είμαι ακόμη σ’ αυτή τη δουλειά και ακόμη με ανέχεστε» είχε δηλώσει το 2018, όταν τιμήθηκε με βραβείο Έμμι για το σύνολο της καριέρας της. «Είναι απίστευτο ότι μπορείς να μείνεις σε μια καριέρα τόσο πολύ και ακόμη ο κόσμος να σε δέχεται. Μακάρι να γινόταν και στο σπίτι αυτό», πρόσθεσε με χιούμορ.

Πηγή: Newsit

Exit mobile version