Site icon Hallocy

Δημοσιογράφος της Κύπρου καταγγέλλει συνάδελφό της για σεξουαλική παρενόχληση

Για σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλε πρώην συνάδελφό της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου μια δημοσιογράφος. Η γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ontime, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία της Λευκωσίας, η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Το περιστατικό έγινε πριν 1.5 χρόνο και ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από τη θέση του στο κανάλι. Ωστόσο, η γυναίκα ενημερώθηκε ότι ο άντρας προσελήφθη και πάλι στον σταθμό και γι’ αυτό επέλεξε να ενημερώσει την αστυνομία. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, η υπόθεση αφορούσε μηνύματα που έστειλε ο δημοσιογράφος στη συνάδελφό του.

«Πριν από περίπου 1.5 χρόνο περιήλθε στην αντίληψη της; διεύθυνσης του σταθμού καταγγελία υπαλλήλου η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Η καταγγελία αφορούσε αποστολή μηνυμάτων από συνάδελφό της δημοσιογράφο, τα οποία θεωρήθηκε ότι υπερέβαιναν το θεμιτό όριο επικοινωνίας εκδηλώνοντας ερωτικό ενδιαφέρον του γράφοντος, κάτι το οποίο ενόχλησε την καταγγέλλουσα» ανέφερε σε ανακοίνωση ο σταθμός.

Όπως εξήγησε το κανάλι, η διεύθυνση αμέσως συγκάλεσε συνάντηση στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου, στην οποία παρευρισκόταν η διευθύντρια προσωπικού, η διευθύντρια ειδήσεων, ο Σύμβουλος Επικαιρικών προγραμμάτων, και οι δυο άμεσα εμπλεκόμενοι σε ξεχωριστές συναντήσεις.

«Στη συνάντηση με τον καταγγελλόμενο δημοσιογράφο, αυτός απέρριψε ως κακοπροαίρετες τις καταγγελίες. Η διεύθυνση υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του δεν άφηνε άλλα περιθώρια πέραν της απομάκρυνσής του από την καταγγέλλουσα. Τότε, ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτησή του, την οποία ο σταθμός άμεσα αποδέχτηκε» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο σταθμός.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι βρήκε σύμφωνη τη δημοσιογράφο και το θέμα έληξε εκεί. Ένα μήνα μετά η γυναίκα παραιτήθηκε για άσχετους λόγους με το γεγονός, όπως σημείωσε ο σταθμός. Μετά από έναν χρόνο ο σταθμός ζητούσε να προσλάβει δημοσιογράφος και ο άντρας υπέβαλλε αίτηση ενδιαφέροντος. «Στη βάση των πραγματικών προσόντων του αιτητού και αφού δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία σε βάρος του, τόσο από την εν λόγω δημοσιογράφο όσο από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, ο σταθμός προέβη στην επαναπρόσληψή του, αφού ενεργούσε υπέρ του και το κριτήριο της αθωότητας» εξήγησε ο σταθμός.

Στη συνέχεια η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού. Ο σταθμός έθεσε άμεσα σε υποχρεωτική αναστολή τον δημοσιογράφο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις ανακριτικές αρχές.

Exit mobile version