Τρίτη, 9 Αυγούστου

Δεν τρώει ούτε μπουκιά – Το τρόφιμο που έχει “διαγράψει” ο Χατζηγιάννης και παραμένει στα κιλά του

Και όχι… δεν είναι δίαιτα

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στην εκπομπή του STAR, Στην Φωλιά των Κου Κου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά την αυστηρή διατροφή που ακολουθεί και τον βοηθάει να παραμένει στα κιλά του όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε σε χορτοφαγία και βιγκανισμό. Εμείς λοιπόν ψάξαμε παρακάτω και σας βρήκαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι αυτή την… κοσμοθεωρία του βιγκανισμού και της χορτοφαγίας. Από την άλλη περίεργη είναι η θεραπεία που ακολούθησε ο Μαμαλάκης για να χάσει κιλά.

Η αναφορά του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην διατροφή του

Τι είναι ο βιγκανισμός
Ο βιγκανισμός είναι μία διαφορετική αντίληψη, που οδηγεί σε διαφορετικό τρόπο ζωής με στόχο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Πολλοί από εμάς φυσικά, δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, αλλά σίγουρα το σεβόμαστε.

Όταν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια vegan διατροφή, απέχει από κάθε είδους τρόφιμο ζωικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από κρέας, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά, δεν
καταναλώνει και γαλακτοκομικά προϊόντα, ούτε αβγά. Η πηγή προέλευσης κάθε τροφής είναι φυτική.Όλο το κίνημα του βιγκανισμού στηρίζεται σε μια προσπάθεια σεβασμού προς τα ζώα και
αντίθεσης στην εκμετάλλευσή τους.

η διατροφή που ακολουθεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα μακρυπούλια

Στα υπέρ της vegan διατροφης είναι η χαμηλή περιεκτικότητά σε κορεσμένα λίπη και λιπαρά, αλλά και οι άνθρωποι που την ακολουθούν έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν παχύσαρκοι, ενώ παρουσιάζουν χαμηλότερη πίεση και χοληστερίνη.

Η vegan διατροφή περιλαμβάνει τις ακόλουθες βασικές 5 ομάδες τροφών, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και νηστίσιμα τυριά και γαλακτοκομικά.

Σίγουρα η κατανάλωση φρούτων και των λαχανικών θα βελτιώσουν το δέρμα σας καθώς τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνονται έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες, ακολουθωντας τον βογκά όρμο σίγουρα θα βοηθήσει στα χρόνια προβλήματα όπως στη χοληστερίνη, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιον ειδών καρκίνου και στην βελτίωση του πεπτικού συστήματος.

Στον αντίποδα όμως η έλλειψη ψευδαργύρου είναι ένα συχνό φαινόμενο στους βιγκανιστές, η οποία μπορεί να προκαλέσει αδύναμο ανοσοποιητικό, φθορά της μνήμης, της όρασης και της γευστικής ικανότητας κ.α αλλά μπορούν να καλυφθούν με κάποια κατανάλωση τροφών όπως τα μανιτάρια, ρεβύθια κ.α αλλά πρέπει να έχει προσεγμένα και σχεδιασμένα γεύματα η συμπληρώματα προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες.

Η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να χαρίσει μεγάλη ικανοποίηση σε όποιον την ασπαστεί, λόγω της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος, της προστασίας των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα στη βελτίωση της υγείας, αν σχεδιαστεί σωστά. Να θυμάστε όταν αλλάζετε τη διατροφή σας μόνιμα καλό θα ήταν να ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές όπως να επαναλάβετε αιματολογικές εξετάσεις κάθε 6 μήνες. Να έρθετε σε επαφή με έναν Ειδικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο για μία ισορροπημένη διατροφή. Συνδυάστε τα σιτηρά κσι εντάξτε στη διατροφή σας τα καρύδια και τη σόγια αυξήστε την κατανάλωση σε όσπρια, ξηρούς καρπούς και σιτηρά ολικής αλέσεως. Δώστε βάση στις ανάγκες του οργανισμού σας συνολικά.

Σίγουρα η Μεσογειακή διατροφή δεν χάνει τον θρόνο της, εφόσον είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως το καλύτερο μοντέλο διατροφής αλλά και η vegan διατροφή φέρνει πολλά θετικά αποτελέσματα και στη υγεία μας αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε μια χώρα βέβαια που επικρατεί το κρέας στη διατροφή μας κατά 70% αυτό το μοντέλο διατροφής δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επικρατήσει σίγουρα όμως θα αποκτήσει στα επόμενα χρόνια φανατικό κοινό.

Διαβάστε επίσης