Site icon Hallocy

Έντονα συμπτώματα για δρ Καραγιάννη- Τι είπε για ενδεχόμενο χαλαρώσεων(ΒΙΝΤΕΟ)

Βήχας, πυρετός και έντονος πονόλαιμος είναι τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τον δρ Πέτρο Καραγιάννη, η οποίος διαγνώστηκε θετικός στην covid-19.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο αναφέρθηκε για τη νέα έξαρση, για τα συμπτώματα της long covid και για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων.

«Η παρούσα έξαρση που κοντεύει να φτάσει την κορύφωση της αρχικής έξαρσης του παρόντος κύματος, οφείλεται στην προσπάθεια της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 να επικρατήσει. Κοντεύει στο 90% ίσως να έχει φτάσει και στο 100%. Είναι πολύ πιο μεταδοτική γι’ αυτό και η ευρεία μετάδοση του ιού» ανέφερε ο δρ Καραγιάννης.

Μετέπειτα ανέφερε ότι πολλοί που είχαν μολυνθεί με την Όμικρον επαναμολύνονται και αυτό θα συνεχίσει «γιατί η ανοσία πέφτει και γι’ αυτό είμαστε πιο εκτεθειμένοι».

Μιλώντας για τη δική του εμπειρία με την covid-19 ανέφερε ότι η εγγονή του έφερε τον κορωνοϊό στο σπίτι με το ίδιο να παραδέχεται ότι είχε πολύ σοβαρά συμπτώματα.

«Έκανα πολύ σοβαρά συμπτώματα, ο βήχας που είχα, ο πυρετός που ανέβηκε στο 39 και ο πονόλαιμος ήτανε πολύ έντονος».

Αναφερόμενος στην long covid είπε ότι τα κύρια συμπτώματα που παρουσιάζουν αυτοί με long covid είναι η κούραση και να μην μπορούν να συγκεντρωθούνε.
«Μπορεί να ταλαιπωρεί κάποιον για μήνες. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι θα μολυνθούμε όσο πιο γρήγορα για να ξεμπερδεύουμε, μπορεί να αφήσει παρεπόμενα», εξήγησε ο δρ Καραγιάννης.

Για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων είπε ότι «από τα χθεσινά αποτελέσματα οι διασωληνώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές πλέον, αν παραμείνουν έτσι δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξουν και περαιτέρω χαλαρώσεις αν όχι σε δύο εβδομάδες, σε τρείς ή τέσσερις.
sigmalive

Exit mobile version