Σάββατο, 1 Οκτωβρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ για δεύτερη φορά η μητέρα και η αδερφή της – «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών»

Το μεσημέρι της Κυριακής 3/4 η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ταξίδεψαν από την Πάτρα στην Αθήνα και βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συνοδευόμενες από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα και η αδερφή της, έφτασαν στη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα.

Οι δύο γυναίκες προσπέρασαν τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων και πήραν τον δρόμο για τον 7ο όροφο, που βρίσκονται τα κρατητήρια. Εκεί που παραμένει η 33χρονη από την περασμένη Πέμπτη όταν ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί αύριο Δευτέρα. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δεν αποδέχεται.

Ο δικηγόρος, Όθωνας Παπαδόπουλος που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Είναι η θέση της από την αρχή, δεν υπήρξε στιγμή που να έχει αλλάξει την αρχική της θέση. Είναι αυτό ακριβώς, η απόλυτη άρνηση της κατηγορίας. Έχουμε εστιάσει στα δεδομένα που έχουν έρθει από το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η μικρή. Έχουμε εστιάσει και έχουμε εντοπίσει όλες τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έγιναν από τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της.

Έχουμε εντοπίσει και επισημάνει διάφορα στοιχεία τα οποία θα εκθέσουμε ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή /αιωρούνται

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας.

Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται από συμπεριφοράς ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγο για τον οποίο διατύπωσε την άποψη της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του, ωστόσο έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην αυριανή επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα.

Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την νοσηλεία του παιδιού. Δεν υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα, υπάρχουν αντιφάσεις που θα επισημάνουμε.»

Ο κ. Ζάρδας που επίσης εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε: «Βλέπω μια δικογραφία η οποία έχει πάρα πολλά κενά, δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί.»

Δείτε στο επόμενο βίντεο τη στιγμή που φτάνουν στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου…

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.