Παρασκευή, 20 Μαΐου

Γιώργος Χειμωνέτος: «Οδύσσεια» δίχως τέλος – «Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος ηθικά και οικονομικά»

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνει ο Γιώργος Χειμωνέτος από το 2013, όταν έχασε το σπίτι του στη Ρόδο, σε πλειστηριασμό από ισπανικό fund.

Μιλώντας στον Ηλία Μαραβέγια και την Espresso, αποκαλύπτει ότι αυτή την Παρασκευή 8 Απριλίου θα δώσει τη δική του «μάχη» στο Εφετείο Δωδεκανήσου για να πάρει το σπίτι του πίσω.

«Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο έστω και ύστερα από εννιά χρόνια. Είχα πάρει ένα δάνειο από μία ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Όμως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος έτσι κι εγώ παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά» αναφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και Ολυμπιονίκης του 2004.

«Όταν ήρθα σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες της τράπεζας, δυστυχώς ήταν αρνητικοί σε οποιαδήποτε διευκόλυνση. Η μόνη επιλογή που μου δόθηκε ήταν να τους πληρώσω ως προκαταβολή 40.000 με 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Δε μπορούσα φυσικά να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο και κάποια στιγμή έβγαλαν στο… σφυρί το πατρικό μου, που είναι και το μοναδικό σπίτι που έχω στην κατοχή μου» προσθέτει ο Γιώργος Χειμωνέτος, ο οποίος πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα τον προστάτευε ο νόμος και δε θα έχανε το πατρικό του.

«Κι όμως οι ιθύνοντες της τράπεζας βρήκαν τρόπο να μου πάρουν το σπίτι, καθώς, όταν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσα μία ημέρα πριν από τον πλειστηριασμό, το 2013, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως η κύρια κατοικία μου ήταν ένα κομμωτήριο που νοίκιαζα τότε στη Ρόδο, στη διεύθυνση του οποίου ερχόταν η αλληλογραφία μου. Αν είναι δυνατόν! Μάλιστα, όταν έγινε ο πλειστηριασμός, είχα παραδώσει και το μίσθιο, δηλαδή το κομμωτήριο δεν ήταν καν στην κατοχή μου.

Παρ’ όλα αυτά ανάμεσα σε έναν Έλληνα Ολυμπιονίκη και μία ισπανική τράπεζα, ο δικαστής πίστεψε την τράπεζα. Έτσι χάθηκε το πατρικό μου, το πήρε η τράπεζα και ήδη μέσα σε τρεις μήνες είχε δανειοδοτήσει άλλον κι έμενε μέσα. (…) Τώρα περνάω έξω από το πατρικό μου λες και είμαι εγώ ο ξένος».

Η περιπέτεια του Γιώργου Χειμωνέτου συνεχίστηκε με τον ίδιο να προβαίνει εκ νέου σε νομικές ενέργειες προκειμένου να κοπεί η παραπάνω απόφαση. Όμως, ο χρόνος ήταν εναντίον του. Η υπόθεση πήρε αναβολή όταν ήταν να εκδικαστεί αρχικά, για να φτάσει ξανά στις δικαστικές αίθουσες το 2019.

Σήμερα, ο Γιώργος Χειμωνέτος δηλώνει πως θέλει να δικαιωθεί, ηθικά τουλάχιστον!

Διαβάστε επίσης