Παρασκευή, 20 Μαΐου

Γρηγόρης Λέων για σκίτσο Μαλένας: “Οι αμυχές της δείχνουν ότι ο δράστης είναι δεξιόχειρας”

Για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και το πολυσυζητημένο σκίτσο που δημοσίευσε στο Twitter, μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην εκπομπή «Σήμερα» ο Γρηγόρης Λέων. Ο γνωστός ιατροδικαστής υπογράμμισε ότι οι αμυχές στη βάση της μύτης της Μαλένας είναι πλήρως συμβατές με ασφυξία.

Όπως είπε ο κ. Λέων, το σκίτσο αυτό είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόσθεσε δε ότι η εικόνα της Μαλένας δείχνει ότι σε εκείνο το σημείο φέρει εκδορές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δράστης που έχει προκαλέσει ασφυξία στο κοριτσάκι είναι δεξιόχειρας.

Οι αμυχές της Μαλένας
«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης κι επομένως δε θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος… Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη. Εγώ δε γνωρίζω ποιος θα μπορούσε ο δράστης να είναι για τη Μαλένα. Από τα στοιχεία που εγώ έχω δει δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Λέων.

Η απάντηση στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου
Όταν ο κ. Λέων κλήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ότι και η ίδια και η κατηγορούμενη είναι δεξιόχειρες, τόνισε ότι πρόκειται για μια ατυχέσταση δήλωση. «Αν έχει γίνει είναι ατυχέστατη δήλωση. Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Ξαναλέω ότι το σκίτσο έχει αριστερόχειρα. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Λέων.

Χρονικό θανάτου Μαλένας
Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2019 όταν η μικρή Μαλένα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 3,5 ετών. Όπως εξηγεί η μητέρα της όλα κυλούσαν φυσιολογικά στη ζωή του μικρού κοριτσιού μέχρι τη στιγμή που παρατήρησε πρησμένους αδένες. Οι εξετάσεις έδειξαν οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία με αποτέλεσμα το παιδί να εισαχθεί στο νοσοκομείο Παίδων για θεραπεία. Κι ενώ το παιδί φαινόταν να ανταποκρίνεται κανονικά στη θεραπεία, εντελώς ξαφνικά ένα βράδυ κατέληξε στον ύπνο. Ηπατική ανεπάρκεια ήταν η αιτία θανάτου, ωστόσο, σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινούν τα πολλά ερωτηματικά, αφού η ιατροδικαστική εξέταση αντί να διαλευκάνει το τοπίο, μάλλον, δημιούργησε μεγαλύτερο μπέρδεμα. «Το ήπαρ του παιδιού ήταν πεντακάθαρο. Τόσο καλές ηπατικές εξετάσεις δεν έχουν συχνά τα παιδιά που μπαίνουν για θεραπεία στο ογκολογικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το πόρισμα δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά.

Διαβάστε επίσης