Τετάρτη, 18 Μαΐου

Πάτρα: Ντοκουμέντα ασφυξίας στην Ίριδα – Φωτογραφίες σοκ δημοσιεύει ο Πέτρος Κουσουλός

Τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η εισαγγελική Αρχή αλλά και οι δύο πραγματογνώμονες ιατροδικαστές οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας, του τελευταίου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» και ο Πέτρος Κουσουλός.

Στα στοιχεία τα οποία ήδη διερευνώνται σε δικαστικό επίπεδο συγκαταλέγονται τα ευρήματα που καταγράφονται στην ήδη συνταχθείσα ιατροδικαστική έκθεση, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και το βιολογικό υλικό που διασώζεται. Την ίδια στιγμή στο Ανθρωποκτονιών αναμένεται να δοθεί η ένορκη κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, ενώ στον φάκελο της δικογραφίας –σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η εφημερίδα- περιέχεται κι ένας αδιάψευστος μάρτυρας: η φωτογραφία σοκ της Ίριδας!

Βάσει του συγκεκριμένου φωτογραφικού υλικού της «Μπαμ στο ρεπορτάζ», προκύπτει μία καθηλωτική εικόνα που καταγράφει τον τρόπο της ασφυξίας, όπως γράφει ο Πέτρος Κουσουλός. Από την άφωνη αυτή μαρτυρία του ίδιου βρέφους μέσω του φωτογραφικού υλικού που άφησε ως ενθύμιο στη σύντομη ζωή του προκύπτουν τα εξής:

Η εικόνα του εκζέματος (δηλαδή δερματοπάθειας πέριξ των χειλέων), το οποίο προϋπήρχε διότι αναφέρεται ότι ήταν εμφανές και σε παλαιότερο φωτογραφικό υλικό , ενώ το βρέφος βρισκόταν στη ζωή.

Η κυάνωση των χειλέων του στόματος, ως αποτέλεσμα της ασφυξίας.

Οι ερυθρότητες αριστερά της στοματικής κοιλότητα, αναπαριστώντας εικόνα πρόσφατων εντυπωμάτων, προφανώς δακτυλικών της άκρας χείρας του δράστη.

Στο Αριστερό ρουθούνι της μύτης παρατηρείται εικόνα αμυχής, προφανώς από τα νύχια του δράστη που με τα άκρα του χεριού του και σε συνδυασμό με το κηλιδωμένο πανάκι προκάλεσε απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και επακόλουθη ασφυξία.

Μέσα στο στόμα του βρέφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρατηρείται εικόνα μικρής συλλογής αίματος προφανώς οφειλόμενη στη βίαιη είσοδο του πανιού εντός της στοματικής κοιλότητας κατά τη στιγμή της απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Διαβάστε επίσης