Site icon Hallocy

Eurovision 2022 – Α’ Ημιτελικός: Προκρίθηκε η Ελλάδα και η Αμάντα Γεωργιάδη – Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό

Ο παλμός της μουσικής ξεκίνησε να χτυπάει απόψε στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου ξεκίνησε ο 66ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision. Το βράδυ της Τρίτης 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο Α’ Ημιτελικός, με τις 17 χώρες να διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

Λίγο μετά τις 00:00, οι παρουσιαστές ανακοίνωσαν τις δέκα χώρες που κατάφεραν με τις εμφανίσεις τους να κερδίσουν το κοινό και να περάσουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022.

Ανάμεσά τους φυσικά ήταν και η Ελλάδα με την με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together». Η νεαρή τραγουδίστρια έδωσε πραγματικά τον καλύτερο της εαυτό και κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό! (Δες εδώ βίντεο με την εμφάνισή της)

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν είναι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Δες τις εμφανίσεις των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision:








Τον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00, θα παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια χώρα, Ιταλία).

Exit mobile version