Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, και 11 χρόνια και έξι μήνες κατά συγχώνευση για τη δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο κ. Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» τονίζοντας πως «πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση». «Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών, τόσο για την ανθρωποκτονία, όσο και για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση γιατί τα πραγματικά περιστατικά αλλά κυρίως η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Περιγράφοντας τον κατηγορούμενο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου, είπε ότι ήταν ατάραχος και παγερός. «Μηδέν αντιδράσεις.» Ο δικηγόρος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. «Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια».

«Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Ο κατηγορούμενος το μόνο που ζήτησε ήταν να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, ωστόσο όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό». Οι ψυχίατροι, μάλιστα, λένε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια ολέθρια συνάντηση.

Διαβάστε επίσης