Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Φιλοξένησε Ουκρανή πρόσφυγα και άφησε την οικογένειά του για να φύγει μαζί της

Μια μαμά δύο παιδιών λέει ότι η καρδιά της έχει γίνει χίλια κομμάτια, όταν μια Ουκρανή πρόσφυγας έκλεψε τον σύντροφό της, της αφού της έδωσε ασφαλές καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Lorna Garnett ισχυρίζεται ότι είχε επιφυλάξεις να αφήσει την πρόσφυγα Sofiia Karkadym να μπει στο σπίτι της στο Bradford West Yorks, όπου έμενε με τον σύντροφό της Anthony.

Η ίδια ανησυχούσε ακόμη περισσότερο όταν η νέος τους συγκάτοικος άρχισε να φοράει «χαμηλά μπλουζάκια και κόκκινο κραγιόν» στο σπίτι.

Μετά από δύο εβδομάδες, η Lorna έδιωξε την Sofiia- αλλά λέει ότι έμεινε συντετριμμένη όταν ο επί οκτώ χρόνια σύντροφός της έφυγε μαζί της.

Η Lorna είπε στη Sun: «Είχε βάλει στο μάτι της στον Anthony από την αρχή, αποφάσισε ότι τον ήθελε και τον πήρε.

«Απλώς δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε να τα πετάξει όλα αυτά για μια γυναίκα που την ήξερα σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο. Η ζωή που ήξερα έχει καταστραφεί».

Ο 29χρονος -πρώην πλέον- σύντροφος της ζει με την 22χρονη Ουκρανή στο σπίτι των γονιών του… προσωρινά -όπως λέει- καθώς ψάχνουν σπίτι για να μετακομίσουν.

Πρωτοσέλιδο στην Ουκρανία

Η ιστορία έγινε ακόμη και πρωτοσέλιδο στην Ουκρανία, η Sofiia και ο Anthony δήλωσαν ότι «δεν μπορούσαν να παλέψουν» την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.

Ο Τόνι είχε εγγραφεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τη στέγαση προσφύγων στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρει βοήθεια όταν βρήκε την διαδικασία υποβολής αίτησης πολύ αργή.

Βρήκε την Sofiia στο Facebook και προσφέρθηκε να την βοηθήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Sofiia ταξίδεψε από το Κίεβο στο Λβιβ, στην Πολωνία και μετά στο Βερολίνο, πριν πετάξει στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να συναντήσει τον Τόνι, αφού εξασφάλισε την βίζα της στις αρχές Μαΐου.

Μέσα σε λίγες μέρες οι εντάσεις αυξήθηκαν καθώς ο Τόνι και η νέα τους καλεσμένη ερχόντουσαν όλο και πιο κοντά- καθώς η Λόρνα γινόταν όλο και πιο καχύποπτη ότι η Σοφία ήθελε κάτι περισσότερο από μια στέγη πάνω από το κεφάλι της.

Μετάνιωσε που άνοιξε το σπίτι της ενώ οι ανησυχίες της Λόρνα αυξάνονταν περισσότερο όταν η Σοφία «έφτιαχνε το μακιγιάζ, έφτιαχνε τα μαλλιά της και φορούσε κοντά μπλουζάκια μόνο την ώρα που ο Τόνι επέστρεφε σπίτι από την δουλειά».

Διαβάστε επίσης