Παρασκευή, 1 Ιουλίου

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πώς είναι η πολυκατοικία που… έχτιζε στις ”Διπλοπενιές” το 1966 – Θα τρίβετε τα μάτια σας

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρίβετε τα μάτια σας, μόλις δείτε πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία που έχτιζε σήμερα στις ”Διπλοπενιές” το 1966 ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Εμείς, εντοπίσαμε σχετικό βίντεο και οι εικόνες αν μη τι άλλο, μιλούν από μόνες τους.

Η ιστορία της ταινίας ”Διπλοπενιές”
Ο Γρηγόρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας απλός εργάτης, που δουλεύει σε οικοδομές για το μεροκάματο. Παρά την κούραση στα γιαπιά και παρά τη φτώχεια που τον τυραννάει, δεν χάνει την αισιοδοξία του απέναντι στη ζωή. Και η μοίρα δεν αργεί να του χαμογελάσει. Μια μέρα, που δουλεύει τραγουδώντας, περνούν από εκεί τρεις μπουζουξήδες, τον ακούν, μαγεύονται από τη φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της λαϊκής τους ορχήστρας. Έτσι, ο Γρηγόρης βρίσκεται και με μια δεύτερη δουλειά, σε νυχτερινό κέντρο, όπου αρχίζει να συχνάζει και η γυναίκα του, η Μαρίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη). Η Μαρίνα δεν θα αργήσει να ανέβει στην πίστα και να γίνει το μεγάλο αστέρι του κέντρου. Η επιτυχία του ζευγαριού, όμως, θα έχει ένα δυσμενή αντίκτυπο στην οικογενειακή τους ζωή. Οι θαυμαστές της Μαρίνας και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη θα τους απομακρύνουν προσωρινά, αλλά οι γκρίνιες και οι καυγάδες θα ξαναδώσουν τη θέση τους στην ευτυχία…
Η οικοδομή από τις ”Διπλοπενιές” σήμερα
Οι εικόνες από το βίντεο που ανέβασε ο χρήστης του TikTok @themakmak, μιλούν πραγματικά από μόνες τους. Η οικοδομή, έχει γίνει όχι απλά… πολυκατοικία, αλλά είναι απίστευτα καλοδιατηρημένη και μάλιστα με τα ίδια μπαλκόνια που βλέπαμε και στην ταινία. Ωστόσο επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, ιδού:


Διαβάστε επίσης