Τρίτη, 9 Αυγούστου

Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελεύθερος είναι εδώ και λίγες ώρες Επαμεινώνδας Κορκονέας, με απόφαση του εφετείου Λαμίας.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε δολοφονηθεί πριν από 14 χρόνια, σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα…

Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, πήρε οριακά το κρίσιμο ελαφρυντικό που ήθελε, για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της ελευθερίας του. Αυτό του πρότερου σύννομου βίου. Αν και στην πρώτη δίκη το 2010 δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Οργισμένη δήλωση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου  | Alphafreepress.gr

Διαβάστε επίσης