Site icon Hallocy

Στα μαύρα η Ε.Φ – Θρήνος για τον χαμό του 27χρονου καταδρομέα

Στα μαύρα ντύθηκε και πάλι η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς. Ο Παναγιώτης Γιαννιός, μόλις 27 ετών, καταδρομέας ΣΥΟΠ έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό που είχε στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης διέταξε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού. Έρευνα, όπως ενημερώνεται το SigmaLive, διεξάγεται και από το ΤΑΕ Πάφου. Το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, όπως αναφέρουν ίδιες πληροφορίες, πέρασαν χθες όλοι οι εμπλεκόμενοι στην άσκηση, προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία.

Τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν διάφορες πληροφορίες ως προς τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ το κλίμα φορτίζεται ακόμη περισσότερο, αφού ο Παναγιώτης είναι ο δεύτερος ΣΥΟΠ που χάνει τη ζωή του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Μαΐου είχε χάσει τη ζωή της η επίσης 27χρονη ΣΥΟΠ, Νάταλι Νεοφύτου. Γίνεται αντιληπτό ότι το κάθε συμβάν αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό.

Καλά ενημερωμένες πηγές του SigmaLive επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η άσκηση στη Λάρα, στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Παναγιώτης, οπτικογραφείτο.

Διευκρινίζεται ότι η Εθνική Φρουρά οπτικογραφεί διάφορες ασκήσεις για σκοπούς τροφοδότησης των Μέσων με φωτογραφικό υλικό αλλά και για σκοπούς αρχείου και αξιολογήσεων. Σε ότι αφορά τώρα τη συγκεκριμένη άσκηση, πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι υπήρχε σχεδιασμός όπως ληφθούν πλάνα για σκοπούς ετοιμασίας ενός βίντεο, το οποίο θα προβαλλόταν στις 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Μέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ βίντεο που προβλήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020.

Για το συγκεκριμένο βίντεο το Υπουργείο Άμυνας δέχθηκε πρόταση από εταιρεία παραγωγής, η οποία προσφέρθηκε να ετοιμάσει το βίντεο αφιλοκερδώς, με τη συμμετοχή μάλιστα γνωστού Κύπριου ηθοποιού. Πράγματι ο εν λόγω ηθοποιός ήταν παρών σε μέρος της άσκησης. Ειδικότερα, επέβαινε στο ελικόπτερο κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Πάφου προκειμένου να ληφθούν κάποια πλάνα.

Το συνεργείο ανέμενε το ελικόπτερο στη χερσαία περιοχή της Λάρας μαζί με δεύτερη κάμερα (σ.σ η πρώτη ήταν εντός του ελικοπτέρου), ενώ στον θαλάσσιο χώρο ανέμενε βάρκα. Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη άσκηση θα συνεχιζόταν, αφού ολοκληρωνόταν η λήψη πλάνων για τους σκοπούς του βίντεο.

Αυτό που θα κληθεί να απαντήσει ο ερευνών λειτουργός εκ μέρους Στρατού είναι το γιατί δόθηκε η εντολή να γίνει η πτώση του ΣΥΟΠ από μη προβλεπόμενο ύψος. Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου η πτώση έγινε από τα 20 μέτρα ενώ το προβλεπόμενο ύψος είναι τα 8 μέτρα.

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της έρευνας τόσο από πλευράς ΥΠΑΜ όσο και από πλευράς Αστυνομίας.

Exit mobile version