Site icon Hallocy

Κώστας Παπανικολάου: Ο ρόλος του πατέρα, οι φωτογραφίες με τη σύντροφό του και η εθνική ομάδα μπάσκετ

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μπασκετμπολίστες της γενιάς του, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται για την ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και στην Εθνική Ελλάδος.

Φέτος μάλιστα, ο 32χρονος μπασκετμπολίστας βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του ως αρχηγός και μαζί με τους συμπαίκτες του έχουν καταφέρει να προκριθούν στα προημιτελικά του Eurobasket 2022, ενώ την Tρίτη 13/9 είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Γερμανία για μια θέση στην 4άδα.

Βιογραφικό

Ο Κώστας Παπανικολάου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 31 Ιουλίου 1990. Είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ / πάουερ φόργουορντ για τον Ολυμπιακό. Έχει ύψος 2.05 μ. Συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη ενώ αναγνωρίστηκε ως ο Καλύτερος Αμυντικός της Ευρωλίγκας το 2018.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε μικρή ηλικία στις εφηβικές ομάδες του Πρωτέα Γρεβενών και του Άρη και έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Α1 με τον Άρη τη σεζόν 2008-09.

Το 2009, πήρε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη κάτω των 22 του Ελληνικού Πρωταθλήματος και επίσης πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2011-12, κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού, καθώς και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στους τελικούς τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ νικών 3-2. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα, για 2η συνεχόμενη φορά.

Τον Ιούλιο του 2013, πήρε μεταγραφή στην ισπανική Μπαρτσελόνα, ενώ το 2014 μετακινήθηκε στους Χιούστον Ρόκετς. Το 2015, μετακόμισε στους Ντένβερ Νάγκετς όπου αγωνίστηκε μέχρι τις αρχές του 2016.

Το καλοκαίρι του 2016, επέστρεψε στον Ολυμπιακό όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Κώστας Παπανικολάου – Προσωπική ζωή

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς θέλει να απασχολεί τα μέσα μόνο με τα επαγγελματικά του.

Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε σχέση με την Αγγελική Μπίθα, με την οποία ζουν μια όμορφη καθημερινότητα.

Πριν από ένα χρόνο μάλιστα, την ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση της κόρης τους, η οποία ήρθε στον κόσμο και τους άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή!

«Η γέννησή της ήρθε σε μία περίοδο που δεν ήταν η καλύτερή μου αθλητικά, είχα ένα χειρουργείο και με βοήθησε ψυχολογικά να επικεντρωθώ σε κάτι όμορφο και χαρμόσυνο και να το ξεπεράσω. Τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στη γυναίκα μου, αυτή ασχολείται όλη τη μέρα με τη μικρή για να μπορώ εγώ να κάθομαι μία ώρα παραπάνω για έξτρα προπόνηση.

Πρέπει να την ευχαριστήσω δημόσια. Όπως έχει πει και ο Βασίλης αλλά και άλλοι παίκτες, όταν έχεις ηρεμία στο σπίτι είσαι ήρεμος στη δουλειά σου οπότε ευχαριστώ πολύ τη γυναίκα μου», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου για την σύζυγο και την κόρη του.

Μπορεί οι δημόσιες εμφανίσεις το ζευγαριού να είναι ελάχιστες, δεν είναι λίγες όμως οι φορές που τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, όσο και η Αγγελική Μπίθα έχουν μοιραστεί με τους διαδικτυακούς φίλους στιγμές από την καθημερινότητά τους, μαζί με την υπέροχη κορούλα τους από εξορμήσεις και βόλτες που κάνουν όλοι μαζί.

Exit mobile version