Site icon Hallocy

Πέθανε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Ράκελ Γουέλς

Στα 82 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Raquel Welch, Αμερικανίδα ηθοποιός και sex symbol της δεκαετίας του ’60.

Η Raquel Welch, που πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες Fantastic Voyage και One Million Years B.C. το 1966.

Μάλιστα ανακηρύχθηκε μία από τις «100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου» σε ένα τεύχος του περιοδικού Empire το 1995. Επίσης το Playboy την τοποθέτησε στην 3η θέση των «100 πιο σέξι σταρ του 20ού αιώνα».

Η υπέροχη φωτογράφιση της Ράκελ Γουέλς στην Κύπρο το 1970

Έφυγε από τη ζωή η χολιγουντιανή σταρ, Ράκελ Γουέλς, στα 82 της χρόνια μετά από μια σύντομη ασθένεια. Η Γουέλς είχε ανακηρυχθεί το 1995 ως μία από τις 100 πιο sexy ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Την Ράκελ Γουέλς συνδέει με την Κύπρο ένα σπουδαίο κινηματογραφικό γεγονός!

Η άφιξή της στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1970 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «The Beloved», με σκηνοθέτη τον ελληνοϊταλικής καταγωγής Γιώργο Κοσμάτο και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, σηματοδότησε το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός που βίωσε η Κύπρος στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου σ’ ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου, στο κατεχόμενο σήμερα Κάρμι, στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου, καθώς και στις παραλίες της Χρυσοκάβας στην Κερύνεια. Σειρά Κυπρίων ηθοποιών πέρασε απ’ εκεί, ενώ όλοι οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν ως κομπάρσοι.

Με το philenews επικοινώνησε ο γνωστός επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου, ο οποίος μας ανέφερε ότι ο πατέρας του, Στέλιος Ιωάννου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της ταινίας «The Beloved». Ανακάλεσε στη μνήμη του, ένα μεγάλο πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της οικογένειας Ιωάννου στην κατεχόμενη, σήμερα, Κερύνεια, εξ αφορμής των γυρισμάτων της ταινίας με τη συμμετοχή της Ράκελ Γουέλς.

Τα γεγονότα εκείνης της εποχής και οι αλλαγές που βίωσαν οι κάτοικοι αποτέλεσαν το θέμα του ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη «Beloved Days».

Το τρέιλερ της ταινίας

Η συνάντηση με Μακάριο 

Πέραν από τα γυρίσματα της ταινίας, η Ράκελ Γουλες έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Η εικόνα της πανέμορφης Ράκελ Γουέλς να ποζάρει άνετη και χαμογελαστή δίπλα στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε διεθνές θέμα και φυσικά πρωτοσέλιδο στον κυπριακό τύπο.

Exit mobile version