Site icon Hallocy

Στα λευκά αποχαιρέτησαν τον Κύπρο-Ύστατο χαίρε στην Αναστασία

Τελευταίος ασπασμός. Μα όχι τελευταίος σπαραγμός. Το Αυγόρου και η Κύπρος ολόκληρη θρηνούν τον Κύπρο Παπαϊωάννου, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες του μοιραίου τρένου.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 10:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό του, ενώ είχε προηγηθεί ολονύχτια Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκ μέρους του κράτους. Κατόπιν παράκλησης της οικογένειας, συγγενείς και φίλοι που συμμετείχαν στην εξόδιον ακολουθία ήταν ντυμένοι στα λευκά.

Σημειώνεται ότι, στην μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, της οποίας ήταν φοιτητής, θα προτείνει τη θέσπιση υποτροφίας. Δικαιούχος θα είναι Κύπριος ή Κύπρια που θα φοιτήσουν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος στη Σχολή.

Στην τελευταία της κατοικία οδηγείται τη Δευτέρα και η άλλη Κύπρια που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδου θα γίνει στις 2:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές στη μνήμη της για στήριξη της οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο οικογένειες ζήτησαν να μην υπάρξει κάλυψη της νεκρώσιμου ακολουθίας και της ταφής των δύο άτυχων νέων.

 

Exit mobile version