Site icon Hallocy

Πολύ βαριά κατηγορία για Γιολίτη – Την εμπλέκουν με θανατηφόρο – «Καλούμαι να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες 48 ώρες, μια υπόθεση που αφορά θανατηφόρο του 2012, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται διάφορα γνωστά ονόματα, με ισχυρισμούς για συγκάλυψη. Τα όσα καταγγέλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αφού ουσιαστικά αφορούν συγκάλυψη ευθυνών ενός θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε το 2012 στη Λεμεσό, με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, ενώ συνδέουν την υπόθεση με πρόσφατη υπόθεση που έχει κλείσει και αφήνονται για ανταλλάγματα.

Στις εν λόγω αναρτήσεις δημοσιεύονται ρεπορτάζ σε ΜΜΕ για αναζητούμενο όχημα, η οδηγός του οποίου ποτέ δεν εντοπίστηκε, ενώ δημοσιεύονται δελτία τύπου από την Αστυνομία, τα οποία έχουν αφαιρεθεί από το αρχείο.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το σάλο που έχει δημιουργηθεί και τα όσα καταλογίζονται στους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και στην Αστυνομία και σε στέλεχος της, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε πως δεν υπάρχει πουθενά καμία πληροφορία για τα όσα αναφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, είπε ο κ. Ανδρέου, έχει κληθεί σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο ανακριτής της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον φάκελο, για να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα, τα οποία αφορά η πληροφορία αυτή.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει φάκελος, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως ο φάκελος του συγκεκριμένου θανατηφόρου τροχαίου υπάρχει και για αυτό διαβιβάσθηκε για μελέτη σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ εκτίμησε πως εντός της ημέρας, αφού υπάρξει ενημέρωση από τον ανακριτή του συγκεκριμένου τροχαίου και αυτού μελετηθεί ο φάκελος, θα δοθούν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Να δούμε ποιοι έχουν ανακριθεί, πρόκειται για όχημα που οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει εντοπιστεί», ενώ επεσήμανε πως στη βάση των δεδομένων που έχει ενώπιον του, «δεν γίνεται αναφορά για δεύτερη γυναίκα συνοδηγό στο συγκεκριμένο όχημα που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο,».

Ερωτηθείς γιατί το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου για το θανατηφόρο του 2012 δεν βρίσκεται αναρτημένο μαζί με όλα τα υπόλοιπα δελτία Τύπου στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο παρουσιάστηκαν και τα δελτία Τύπου. «Ωστόσο», επισήμανε, «επειδή έγινε μια αναβάθμιση στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, ενδεχομένως να μην είναι ορατά και κάλεσε τους δημοσιογράφους εάν τα θέλουν να τα ζητήσουν από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας».

Τέλος, αναφορικά με τρισέλιδο κείμενο που κυκλοφορεί και ανταλλάσσεται μεταξύ πολιτών, με όλες τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου τροχαίου, ανέφερε πως η Αστυνομία δεν το έχει υπόψη της.

Βγήκε μπροστά η Γιολίτη

Τα ονόματα που εμπλέκονται, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, στο εν λόγω τροχαίο με διάφορες ιδιότητες, είναι πρόσωπα που και σήμερα απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη. Σημειώνεται πως πέραν της Έμιλυς Γιολίτη, η οποία έκανε δημόσια και επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, δεν υπήρξε καμία άλλη αντίδραση.

Συγκεκριμένα η Έμιλυ Γιολίτη έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως, πρόκειται για πολύ βαριά η κατηγορία και για άλλη μια φορά καλείται να αποδείξει πως δεν είμαι ελέφαντας. «Ουδεμία σχέση είχα με θανατηφόρο τροχαίο και καλώ όσους δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν να τεκμηριώσουν ή να απολογηθούν και την Κυπριακή Αστυνομία να τοποθετηθεί», έγραψε η κα. Γιολίτη.

Exit mobile version