Site icon Hallocy

Επανήλθε η Αστυνομία για το ορφανό θανατηφόρο-«Οι κάμερες ήταν κακής ποιότητας, δεν εντοπίστηκε η οδηγός»

Συνεχίζεται ο σάλος σε σχέση με τις καταγγελίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και αφορούν θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα τον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου, που σημειώθηκε το 2012, στο οποίο φέρεται να εμπλεκόταν γυναίκα που οδηγούσε ενεχόμενο όχημα, η οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί, ενώ καταγγέλλεται συγκάλυψη από τους εμπλεκόμενους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί πως υπήρξε καταγγελία για fake news, ωστόσο η Αστυνομία δίνει την δική της εκδοχή σε ότι αφορά τον φάκελο της υπόθεσης, ενώ σε ότι αφορά τα δελτία τύπου που αφορούσαν το δυστύχημα και τα οποία αφαιρέθηκαν από την σελίδα της Αστυνομίας, υποστηρίζει πως πρόκειται για τεχνικά ζητήματα λόγω αναβάθμισης της ιστοσελίδας.

Σε νέες του δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως «λήφθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο συγκεκριμένος φάκελος, ο οποίος ερευνήθηκε και έχουν αναλυθεί όλες οι πληροφορίες, οι οποίες έχουν αξιοποιηθεί, τουλάχιστον μελετηθεί και διερευνηθεί για το συγκεκριμένο θέμα».

Είναι η εκδοχή της Αστυνομίας, πως «σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε αναφορά για τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που μπορώ να σας πω δεν ευσταθεί όσον αφορά τα πρόσωπα αυτά».

Σε σχέση με τις έρευνες και αν υπήρχαν μαρτυρίες, αφού γίνεται αναφορά σε γυναίκα από μάρτυρα, ο κ. Ανδρέου ισχυρίστηκε πως, «σύμφωνα με τον φάκελο, υπήρχαν δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες, από τους οποίους έχουν ληφθεί καταθέσεις, στις οποίες ανέφεραν για ένα όχημα, το οποίο αρχικά αναφέρονταν για συγκεκριμένη μάρκα, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τη συγκεκριμένη μάρκα και ενδεχομένως να ήταν κάποιο άλλο είδους όχημα. Επίσης, αναφέρονται σε δύο γυναίκες. Οι μαρτυρίες μας, αναφέρονται σε οδηγό μια γυναίκα».

Όσον αφορά τα κλειστά κυκλώματα που γίνεται αναφορά πως υπήρχε, είναι η εκδοχή της Αστυνομίας πως «ήταν τέτοιας κακής ποιότητας, τα οποία έχουν παραληφθεί και βρίσκονται στην Αστυνομία, που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν αριθμούς εγγραφής αλλά ούτε το είδος του οχήματος. Όπως επίσης έχουν γίνει και έρευνες με όλα τα είδη και τύπου οχήματος, που αφορούσε πληροφορία, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Να πω ότι την δεδομένη στιγμή έγιναν αρκετές έρευνες προς αυτές τις κατευθύνσεις. Ένα πρόσωπο είχε συλληφθεί για της συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί ενέχονταν δύο οχήματα στο συγκεκριμένο θανατηφόρο, που στο τέλος της ημέρας διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα».

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου εάν θα ανοίξει εκ νέου ο φάκελος ώστε να διερευνηθούν τα όσα δημόσια καταγγέλλονται, ανέφερε πως, «ο φάκελός οδηγήθηκε χθες στο Αρχηγείο. Δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες πληροφορίες και από τη μελέτη του φακέλου, δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία για συγκεκριμένο πρόσωπο. Η υπόθεση αυτή έχει σταλεί στη Νομική Υπηρεσία από τότε και στη βάση των εισηγήσεων της Αστυνομίας, αλλά και τη μελέτη του φακέλου από τη Νομική Υπηρεσία, ο φάκελος ταξινομήθηκε. Υπάρχει όμως ο φάκελος με όλα τα δεδομένα».

Τέλος, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως το ενεχόμενο όχημα και η οδηγός του οποίου αναζητείτο, «δεν είχε χτυπήσει, δεν υπήρχε οποιοδήποτε χτύπημα στο όχημα το οποίο οδηγούσε η συγκεκριμένη γυναίκα. Παρά τις έρευνες που έγινε, ήταν δύσκολο και στους ανακριτές να εντοπίσουν ένα όχημα, το οποίο ήταν χτυπημένο. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει από το σύστημα της Αστυνομίας, για τους δύο τύπου οχημάτων και έχουν γίνει έρευνες, χωρίς να έχει προκύψει οτιδήποτε».

Exit mobile version