Site icon Hallocy

Βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης: Η τραγωδία, οι επιζώντες και το τεράστιο ανθρωποκυνηγητό

Ντοκιμαντέρ του Netflix εξετάζει τη φρικτή τραγωδία του 2013 και τι συνέβη στους δύο δράστες της βομβιστικής επίθεσης

Πριν από δέκα χρόνια, δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 280. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, προτού οι αρχές εντοπίσουν και τελικά συλλάβουν τους δράστες, τους αδελφούς Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Τα γεγονότα διερευνώνται στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (Ανθρωποκυνηγητό: Η Βομβιστική Επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης), το οποίο καλύπτει τις έρευνες που ακολούθησαν τις ημέρες μετά τις επιθέσεις. Στο τρία επεισόδια του ντοκιμαντέρ, οι συντελεστές συνομιλούν με πράκτορες του FBI, αστυνομικούς και απλούς πολίτες, οι ενέργειες των οποίων οδήγησαν στη σύλληψη των δολοφόνων.

Ενώ το περιστατικό έχει ήδη δραματοποιηθεί από τις ταινίες «Stronger: Με τη δύναμη της ζωής» του Τζέικ Τζίλενχαλ και «Η Μέρα Των Ηρώων», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επίθεση και πώς το ανθρωποκυνηγητό οδήγησε σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των βομβιστών και της αστυνομίας.

Ανθρωποκυνηγητό: η αληθινή ιστορία της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στις 15 Απριλίου 2013, δύο αυτοσχέδιες βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας πυροδοτήθηκαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι. Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί από τους αδελφούς Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν τρεις ημέρες αργότερα από εικόνες όπου εμφανίζονταν δύο ανδρές, ένας με μαυρο καπέλο και ένας με λευκό καπέλο.

Exit mobile version