Hallocy

«Τρομάζουν» οι σελίδες του ημερολογίου που κρατούσε ο Χιθ Λέτζερ πριν πεθάνει

Ο αδικοχαμένος ηθοποιός είχε γράψει «Αντίο» λίγο καιρό προτού πεθάνει – Oι ύαινες, οι κλόουν, τα κόμικς και το… «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Η βαθιά αφοσίωση του Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του ως Τζόκερ, είναι εμφανής στο ημερολόγιο που κρατούσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Dark Knight». Πρόκειται για το ημερολόγιο που ο 29χρονος ηθοποιός έγραφε μερικές εβδομάδες προτού πεθάνει το 2008 και οι σελίδες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα, προκαλούν ερωτηματικά για την ψυχική κατάσταση του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Το ημερολόγιο ήρθε στο φως μετά τον πρόωρο θάνατο του Λέτζερ, ο οποίος επήλθε λίγο αφότου συζήτησε το τίμημα που είχαν οι ρόλοι του στα «I’m Not There» και «The Dark Knight» στην ψυχική του υγεία. Ο ηθοποιός ανέφερε τότε, ότι «πάλευε» με την υπερβολική σκέψη, που οδηγούσε σε αϋπνία και στη χρήση ηρεμιστικών.

Η επίσημη έκθεση για τον θάνατο του Λέτζερ ανέφερε ότι απεβίωσε λόγω οξείας δηλητηρίασης από συνδυασμό διαφόρων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων της οξυκωδόνης, της υδροκωδόνης, της διαζεπάμης, της τεμαζεπάμης, της αλπραζολάμης και της δοξυλαμίνης. Ο ιατροδικαστής έκρινε τον θάνατό του ως ατύχημα, αποδίδοντάς τον στην κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μαζί με πιθανή αναπνευστική πάθηση.

Μετά τον τραγικό θάνατό του, ο Γερμανός σκηνοθέτης Dag Freyer ξεκίνησε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Too Young to Die: Heath Ledger», εμβαθύνοντας στη ζωή του Λέτζερ και αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό ημερολόγιο που είχε γράψει κατά την προετοιμασία του για τον ρόλο του Joker.

Το ημερολόγιο παρείχε πληροφορίες για τις υποκριτικές επιλογές του Λέτζερ και αποκάλυψε μια συλλογή τρομακτικών επιρροών, όπως ύαινες, κλόουν, κόμικς και τον χαρακτήρα Alex DeLarge από το «Κουρδιστό πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Ο πατέρας του Χιθ, Κιμ Λέτζερ, μοιράστηκε το ημερολόγιο και επιβεβαίωσε ότι ο γιος του απομονώθηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για εβδομάδες, βυθίζοντας τον εαυτό του στην ανατριχιαστική ψυχοσύνθεση του Τζόκερ. Αυτό το επίπεδο αφοσίωσης ήταν χαρακτηριστικό του Χιθ, ο οποίος πάντα επένδυε βαθιά στους χαρακτήρες του.

Το ημερολόγιο περιελάμβανε επίσης μια σελίδα με τις λέξεις «BYE BYE» γραμμένες με μεγάλα, φαινομενικά ανεξέλεγκτα γράμματα, με αρκετούς θαυμαστές του να υποστηρίζουν πως διαισθανόταν πως σύντομα θα έλεγε το στερνό «αντίο».

Παρόλο που ο Λέτζερ είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του για τον Σκοτεινό Ιππότη πριν από τον θάνατό του, η ταινία βρισκόταν ακόμα στο μοντάζ.

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν εξέφρασε τον συναισθηματικό αντίκτυπο της συνέχισης του έργου μετά τον θάνατο του Λέτζερ, αλλά θεώρησε τον εαυτό του τυχερό που είχε την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε μια παράσταση για την οποία ο Λέτζερ ήταν περήφανος και την οποία του είχε εμπιστευτεί.

O Xιθ Λέτζερ πέθανε σε ηλικία 28 ετών

Προέκυψαν εικασίες ότι η βύθιση του Λέτζερ στη διεστραμμένη νοοτροπία του Τζόκερ συνέβαλε στον θάνατό του. Ωστόσο, ο συμπρωταγωνιστής του Κρίστιαν Μπέιλ απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Λέτζερ ότι το να υποδυθεί τον Τζόκερ ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία που είχε ποτέ ή θα είχε ποτέ παίζοντας έναν χαρακτήρα.

Ο Λέτζερ αναγνωρίστηκε μετά θάνατον για την εξαιρετική ερμηνεία του ως Τζόκερ, λαμβάνοντας Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, καθώς και βραβεία από τις Χρυσές Σφαίρες, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το BAFTA και την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Exit mobile version