Site icon Hallocy

Σεργουλόπουλος: «Straight άνθρωποι που μπορεί να είναι στη ντουλάπα, μιλάνε για αξιοπρέπεια»

«Οι φασίστες φωνάζουν γι’ αυτό΄που είναι. Και συνήθως φωνάζουν όσοι χρειάζονται βοήθεια»

Την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας αναφορικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ανέπτυξε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη η Φώτης Σεργουλόπουλος.

Μιλώντας στο κανάλι της Zoe Pre στο YouTube ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα κόμματα που μπήκαν εσχάτως στη Βουλή.

«Το coming out, δηλαδή το να είσαι και να φαίνεσαι, να είναι ορατό, είναι σημαντικό να γίνεται και από τα φασιστόμουτρα. Δηλαδή να ξέρουμε πως αυτός είναι φασίστας και δεν κρύβεται πίσω από ένα δημοκρατικό κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε πάντως πως δεν τον εκπλήσσουν τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή γιατί, όπως είπε, είναι τα ίδια με αυτά που είχαν η Χρυσή Αυγή με τους ΑΝΕΛ.

Σεργουλόπουλος για Pride και για τα περί «κλόουν»

Ειδική αναφορά έκανε και στο φετινό Athens Pride και τα σχόλια που ακούστηκαν στην τηλεόραση περί «κλόουν». «Μέχρι τότε η ελληνική τηλεόραση είχε ένα trash κομμάτι που ασχολιόταν με τα διεμφυλικά άτομα, τα κατέκρινε και γελούσε χλευαστικά. Το ίδιο συμβαίνει λίγο και τώρα», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και συμπλήρωσε: «Straight άνθρωποι, που μπορεί να είναι ακόμα στη «ντουλάπα», μιλάνε για αξιοπρέπεια χωρίς να έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο Pride, να δουν τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό».

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε στο «Κρίμα» για το coming out που επέλεξε να κάνει πριν χρόνια, αλλά και για άλλα ζητήματα που απασχολούν όπως η φυλομετάβαση ή οι διαφωνίες ομοφυλοφίλων για το Pride. Αρχικά δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην εκπομπή εξαιτίας της σχέσης της παρουσιάστριας με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αφού και η ίδια δήλωσε queer. «Χαίρομαι γιατί ο άνθρωπος που μου παίρνει την συνέντευξη δεν θα με ρωτήσει κάτι που πιθανόν αν μην γνωρίζει » ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Σεργουλόπουλος: «Δεν με αφορούν όσοι μιλούν άσχημα για μένα»

«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μιλήσουν άσχημα για μένα στα social media ή σε σχόλια. Δεν με αφορούν όμως, δεν με νοιάζει αυτό το πράγμα», τόνισε επιπλέον ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «ο πρώτος που έκανε coming out ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, σε μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή που ακόμα και το να ειπωθούν οι λέξεις ήταν δύσκολο. Εγώ το έκανα το 2011, έχουμε κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από τότε», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Αυτό που μπορώ να πιστέψω ότι έκανα ως επιτυχία είναι ότι είχα μία πολύ mainstream ζώνη σε ένα πολύ συντηρητικό Μέσο και έβγαινα προς τα έξω κανονικά. Δεν έκανα έκπτωση σε μένα σε σχέση με αυτό που παρουσίαζα ή έκανα», τονίζει ο παρουσιαστής στη Zoe Pre.

Exit mobile version