Site icon Hallocy

Πανικό σε Έλληνες γονείς έχουν προκαλέσει πατατάκια με γεύση “πέους”

Και “αιδοίου” βεβαίως βεβαίως. Όμως, προσφέρουν αυτό που υπόσχονται;

Πατατάκια με γεύση «αιδοίου» και «πέους» φαίνεται να κάνουν θραύση μεταξύ παιδιών δημοτικού και οι γονείς τους δεν το διαχειρίζονται ιδιαίτερα ψύχραιμα. Τα πατατάκια, όπως διαβάζουμε στο cibum.gr, διακινούνται από ελληνική εταιρεία, ωστόσο απευθύνονται μόνο σε ενήλικες. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν μεταμορφωθεί σε κάτι σαν must snack σε παρέες παιδιών δημοτικού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για κανονικά πατατάκια, όπως όλα τα άλλα. Με μερικές διαφορές: αφενός την τιμή πώλησής τους, που είναι 5,5 ευρώ (στην Ελλάδα διαβάζουμε πως κοστίζουν γύρω στα 10 ευρώ), αλλά και τις ιδιαίτερες (ας το ομολογήσουμε) γεύσεις τους, pus*y flavor και d*ck flavor. Η εταιρεία διαδικτυακής πώλησης με έδρα τα Χανιά που τα διανέμει δηλώνει πάντως πως «μοιάζουν με τα κλασικά πατατάκια, έχουν όμως μια περίεργα μοναδική γεύση και μυρωδιά». Άνθρωποι που τα έχουν δοκιμάσει πάντως, είναι κάθετοι: δεν έχουν τέτοια γεύση.

Παρόλο που η εταιρεία κάνει σαφές πως τα πατατάκια απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες, παιδιά τα παραγγέλνουν μέσω internet, προφανώς για να κάνουν πλάκα με την παρέα τους. Ίσως και για να εκνευρίσουν τους γονείς τους. Το προϊόν, εν τω μεταξύ, δημιουργήθηκε με αφορμή μια έρευνα που καταδεικνύει πως «οι Millennials κάνουν τρεις φορές λιγότερο σεξ από τους γονείς τους στην ίδια ηλικία». Τη συσκευασία κοσμεί το design μιας ξανθιάς γυναίκας με κόκκινο κορμάκι και ψηλές μπότες και την αντίστοιχη ένας γυμνός άνδρας με ένα φύλο που κρύβει το πέος του. το “18+ Only” δεν το λες και μικρό. Μικρά λες τα αρκετά μηνύματα που υπάρχουν στις συσκευασίες, με φτάσεις όπως «ναι στο σεξ» και «όλα τα σώματα είναι νόστιμα».

Τα πατατάκια «για γενναίους και ελεύθερους ανθρώπους», σύμφωνα με μαρτυρίες, εκτός από shops στο διαδίκτυο, έχουν βρει τη θέση τους και σε ράφια περίπτερων. Το cibum γράφει πως «τα δημοφιλή στα ελληνόπουλα σνακ, αποτελούν όπως λένε οι καταγγελίες, πρόκληση για τα παιδιά και κάνουν ό,τι μπορούν για να μάθουν τις «απαγορευμένες» γεύσεις. Σε αυτές τις ηλικίες (παιδική και προεφηβεία) ό,τι αφορά στο σεξ είναι μία ακαταμάχητη πρόκληση, λένε οι γονείς, οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το διαδίκτυο αλλά και τα τρόφιμα. Στη συσκευασία του προϊόντος, βέβαια, τονίζεται ότι απευθύνεται σε καταναλωτές 18+, αλλά στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις επισημάνσεις τροφίμων, δεν προβλέπεται ηλικιακή κατηγοριοποίηση των τροφίμων (πλην των βρεφικών). Αυτό σημαίνει ότι κανένας περιπτεράς, ούτε και η διαδικτυακή εταιρεία μπορούν να κατηγορηθούν εάν τα πουλήσουν σε ανήλικους. Συνεπώς η επισήμανση είναι παραπλανητική, παράνομη και σκοπό έχει να ενισχύσει την πρόκληση πώλησης σε ανήλικους.»

Η αλήθεια είναι πως αντιληφθήκαμε μόλις σήμερα την ύπαρξή τους. Αν θυμάστε, τα είχε δοκιμάσει η Σμαράγδα Καρύδη, ως καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου, χαρακτηρίζοντάς τα κάπως «ξινά».

Exit mobile version