Site icon Hallocy

Αγωνία για κορυφαίο τραγουδιστή – Διαγνώστηκε με σπάνια πάθηση στα γεννητικά του όργανα

Τι είναι το Situs inversus totalis

Ανησυχία επικρατεί για την υγεία κορυφαίου τραγουδιστή. Λίγο πριν την περιοδεία του, διαγνώστηκε με σπάνια μορφής πάθηση με την ονομασία Situs inversus totalis η οποία επηρεάζει ένα άτομο σε κάθε 20.000 ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτός ο τραγουδιστής διαγνώστηκε με την σπάνια μορφής πάθηση
Ο λόγος για τον Ενρίκε Ιγκλέσιας ο οποίος ετοιμαζόταν για την περιοδεία του, με το όνομα «The Trilogy Tour» που θα ξεκινούσε τον Οκτώβρη και θα είχε στο πλευρό του τον Ρίκι Μάρτιν και τον Πίτμπουλ.

Εξαιτίας ωστόσο της υγείας του πήρε την απόφαση να κάνει ένα διάλειμμα για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Έπειτα από εξετάσεις που έκανε διαγνώσθηκε με την πάθηση Situs inversus totalis. Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα ενός ανθρώπου. Είναι ανάποδα σε σχέση με τη φυσιολογική διάταξη.

Σημάδια και συμπτώματα
Ελλείψει συγγενών καρδιακών ελαττωμάτων, τα άτομα με αναστροφή οργάνων είναι ομοιοστατικά φυσιολογικά και μπορούν να ζήσουν κανονική υγιή ζωή, χωρίς επιπλοκές που σχετίζονται με την ιατρική τους κατάσταση. Υπάρχει επιπολασμός 5-10% των συγγενών καρδιακών παθήσεων σε άτομα με ολική αναστροφή οργάνων, συνηθέστερα μεταφορά των μεγάλων αγγείων . Η συχνότητα εμφάνισης συγγενών καρδιακών παθήσεων είναι 95% στην αναστροφή οργάνωνμε λεβοκαρδία.

Πολλοί άνθρωποι με ολική αναστροφή οργάνων δεν γνωρίζουν την ασυνήθιστη ανατομία τους έως ότου ζητήσουν ιατρική βοήθεια για μια άσχετη πάθηση, όπως κάταγμα στα πλευρά ή οξείασκωληκοειδίτιδα . Η κατάσταση μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί κατά τη χορήγηση ορισμένων φαρμάκων ή κατά τη διάρκεια τεστ, όπως λήψη βαρίου ή υποκλυσμό. Η αναστροφή των οργάνων μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε κάποια σύγχυση, καθώς πολλά σημεία και συμπτώματα θα βρίσκονται στην άτυπη πλευρά. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο με αναστροφή οργάνων εμφανίσει σκωληκοειδίτιδα, θα εμφανιστεί στον ιατρό με πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα, καθώς εκεί βρίσκεται η σκωληκοειδής απόφυση. (Η εντερική αναστροφή μπορεί να προκαλέσει την μετακίνηση της απόφυσης στα αριστερά). Έτσι, σε περίπτωση ιατρικού προβλήματος, η γνώση ότι το άτομο έχει αναστροφή οργάνων μπορεί να επισπεύσει τη διάγνωση. Τα άτομα με αυτήν τη σπάνια πάθηση πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους πριν από την εξέταση, έτσι ώστε ο γιατρός να μπορεί να ανακατευθύνει την αναζήτηση για καρδιακούς ήχους και άλλα σημάδια . Η χρήση ετικέτας ιατρικής αναγνώρισης μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης σε περίπτωση που το άτομο δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει.

Η αναστροφή οργάνων περιπλέκει επίσης τις διαδικασίες μεταμόσχευσης οργάνων καθώς τα όργανα του δότη πιθανότατα θα προέρχονται από δότες της situs solitus (φυσιολογικοί). Καθώς η καρδιά και το ήπαρ εμφανίζουν χειρόμορφη συμμετρία, προκύπτουν γεωμετρικά προβλήματα τοποθετώντας ένα όργανο σε μια κοιλότητα που έχει σχήμα της ανεστραμμένης εικόνας. Για παράδειγμα, ένα άτομο με αναστροφή οργάνων που απαιτεί μεταμόσχευση καρδιάς χρειάζεται όλα τα μεγάλα αγγεία του που συνδέονται με την καρδιά του δότη. Ωστόσο, ο προσανατολισμός αυτών των αγγείων σε ένα άτομο μεαναστροφή οργάνων αντιστρέφεται, απαιτώντας βήματα έτσι ώστε τα αιμοφόρα αγγεία να ενωθούν σωστά.

Exit mobile version