Κυριακή, Απρίλιος 21

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα παιδιά στο νοσοκομείο

Στην απομόνωση θα παραμείνουν τα 4 πρώτα αγόρια που διασώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη χθες.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου, τα παιδιά θα παραμείνουν σε μονάδα απομόνωσης, κάτι που προνοεί ότι θα παραμείνουν για ακόμη λίγο μακριά απ΄ τις αγκαλιές των γονιών τους.

Είναι κάτι απαραίτητο όπως σημειώνουν οι γιατροί, έστω κι αν είναι η ώρα που όλοι θέλουν να σφίξουν αυτά τα παιδιά στην αγκαλιά τους.

Θέμα ωρών εντωμεταξύ είναι να επαναρχίσει η διάσωση και των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους, ενώ στις 10.00 τοπική ώρα Ταϊλάνδης αναμένεται νέα ενημέρωση σε διάσκεψη Τύπου.

Ταϊλάνδη: Αυτά είναι 4 παιδιά – ήρωες που απεγκλωβίστηκαν από την σπηλιά!

Ταϊλάνδη: Αυτά είναι 4 παιδιά - ήρωες που απεγκλωβίστηκαν από την σπηλιά!

Ως μία επιχείρηση «αριστούργημα» χαρακτηρίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι διασώστες έβγαλαν έξω τα πρώτα 4 παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης όπου ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστ τα παιδιά οδηγήθηκαν από την ομάδα στην οποία επικεφαλής είναι Βρετανοί δύτες ήρεμα και χωρίς τίποτε να πάει στραβά.

Φορώντας full-face μάσκες, κολύμπησαν, για πρώτη φορά στη ζωή τους, από το κατασκότεινο σπήλαιο προς την ελευθερία τους. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η αγκαλιά που έκαναν στους Βρετανούς δύτες με το που βρέθηκαν όλοι μαζί έξω στο φως!

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ποια είναι τα πρώτα παιδιά που βγήκαν έξω ή για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγησαν, ωστόσο αξιωματούχοι έδωσαν πληροφορίες σε δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο. Το πρώτο αγόρι που βγήκε έξω ήταν ο 13χρονος Monhkhol Boonpiam, γνωστός στους φίλους του ως Mark.

Στους διασωθέντες είναι και ο 14χρονος Prajak Sutham με το παρατσούκλι Note, ένα ήσυχο αγόρι που αγαπάει πολύ τα σπορ.


Τα άλλα δύο παιδιά που σώθηκαν είναι ο 15χρονος Pipat Bodhi και ο 11χρονος Nattawut ‘Tle’ Takamsai, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος στο Daily Beast.


Σύμφωνα με ταϊλανδό αξιωματούχο η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και θα μπορέσουν αργότερα σήμερα να δουν τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις – κυριώς οι αιματολογικές – τα παιδιά δεν θα πρέπει να έρθουν σε σωματική επαφή με τους συγγενείς τους.

«Οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο τους ασθενείς από απόσταση ενός-δύο μέτρων. Καμία αγκαλιά, καμία επαφή μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των αιματολογικών τους εξετάσεων» εξήγησε ο γιατρός.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι το ενδεχόμενο τα μικρά αγόρια να έχουν προσβληθεί από λεπτοσπίρωση και μελιοείδωση.

Ένα δεύτερο στοιχείο που μελετούν είναι το πώς θα τους επαναφέρουν σε κανονικό πρόγραμμα διατροφής, ένας προβληματισμός που είναι κοινός σε περιπτώσεις σοβαρού υποσιτισμού.

Διαβάστε επίσης