Τετάρτη, Ιούλιος 17

Συγκλονίζει η μάνα των διδύμων: Καθημερινά επαναλαμβάνουν το Μαρί – Βίντεο

Επτά χρόνια από το μαύρο ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου συνεχίζει να συγκλονίζει η Πόπη Χριστοφόρου, μητέρα των δύο διδύμων ηρώων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο Μαρί .

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε ότι: «Αυτό που μας δίδαξε η τραγωδία είναι ότι σε ένα κράτος δικαίου σε μια σύγχρονη κοινωνία εχθρός δεν είναι μόνο όσοι επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα ή τον φυσικό μας πλούτο ή την ιστορία ή τον πολιτισμό. Εχθροί της δημοκρατίας είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο εαυτός μας, δεν έχουμε πνεύμα διορατικότητας, δεν έχουμε αίσθημα ευθύνης, όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε σωστά τα δεδομένα μιας κατάστασης με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες συμπεριφορές να δημιουργούν τραγωδίες και εύχομαι από αυτές επιτέλους να μάθουμε διότι δεν έχουμε μάθει και καθημερινώς επαναλαμβάνεται ένα Μαρί».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «εν καιρώ ειρήνης είναι πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές από αμέλεια κάποιων».

Σε ερώτηση πώς βιώνει αυτή τη μέρα ανέφερε ότι γι αυτήν είναι μια χαρμολύπη. «Μια χαρά γιατί ο Μίλτος και ο Χρίστος και γενικά οι 13 έγιναν οι αφορμή από τα οστά από το αίμα τους να θεμελιωθεί η εκκλησία των Κυπρίων νεομαρτύρων. Από την άλλη νιώθω λύπη γιατί ο Μίλτος και ο Χρίστος θα ήταν 26 χρονών σήμερα, θα ήταν δίπλα μας, θα ήμασταν ανέμελη και αυτή τη στιγμή λυπάμαι που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο ανεύθυνα. Μου λένε είναι ήρωες. Τι είναι ήρωες τελικά; Έγιναν ήρωες της ανευθυνότητας κάποιων άλλων. Ακόμα και μέχρι και σήμερα δεν φέρουν καμία ευθύνη. Αυτό είναι λυπηρό, όχι μόνο για τα παιδιά μου. Σήμερα έχουμε το θέμα της οικονομίας. Η Γενική Εισαγγελία τότε στο Μαρί δεν βρήκε κανένα ένοχο. Κανένας δεν στάθηκε μπροστά στη δικαιοσύνη. Ίσως κανείς δεν είχε το ανάστημα να σταθεί μπροστά στη δικαιοσύνη. Τουλάχιστον η Γενική Εισαγγελία να ας κάνει κάτι για το θέμα της οικονομίας διότι τα παιδιά μου τα δολοφόνησε η αμέλεια τους, σε άλλα παιδιά δολοφόνησαν τα όνειρά τους».

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης