Δευτέρα, 16 Μαΐου

Πως επηρεάζει ο χωρισμός το σώμα σου;

Κι όμως είναι γεγονός…

Τους είπες, σου είπε (καμία σημασία πλέον δεν έχει)… αντίο και πλέον ο καθένας στριφογυρνά μόνος στο κρεβάτι του. Αυτός ο χωρισμός σε πλήγωσε, σε έκανε να τρέξεις αρκετές φορές μέχρι το περίπτερο για σοκολάτες και στο μπαρ για ένα σφηνάκι αλλά παραμένεις ζωντανή στη σκηνή (όχι όμως σαν ροκ συγκρότημα). Εκτός του ότι έχεις αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες, τι άλλες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό το ‘’τελειώσαμε’’ στο σώμα σου;

-Σωματικός πόνος, αυτός ο αδικαιολόγητος

Διάφοροι ψυχολόγοι έχουν, κατά καιρούς, εξηγήσει πως πολλές φορές ο έντονος ψυχικός πόνος εκδηλώνεται και ως σωματικός. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγωθεί αρκετά έχουν εκδηλώσει σχεδόν άμεσα πόνους στα πόδια, τα χέρια ή την πλάτη ως σημάδι της κακής ψυχολογικής τους κατάστασης.

-Κρίσεις “αποτοξίνωσης”

Σου φαίνεται περίεργο αλλά μετά το χωρισμό το σώμα σου θα νιώθει σα να μπαίνει σε φάση… απεξάρτησης. Βλέπεις σταματούν να εκκρίνονται οι ουσίες της απόλαυσης και πρέπει να είσαι έτοιμη για μερικές ‘’δύσκολες ημέρες’’. Πώς αισθάνεται κάποιος που κόβει το κάπνισμα. Ε, αυτό ακριβώς.

-Παίρνεις ή χάνεις κιλά

Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία καθώς μετά από μία στενάχωρη κατάσταση (δες χωρισμό) το ρίχνω στο φαγητό. Και δώσε τα γλυκά. Υπάρχει όμως και η «απέναντι» κατηγορία ανθρώπων, αυτών που τρέφονται με τα πολύ βασικά ίσα για επιβιώσουν. Αυτοί μάλιστα “πλημμυρίζουν” από αδρεναλίνη για αυτό δεν επιθυμούν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής σε αντίθεση με εμάς που τρώμε περισσότερο λόγω κορτιζόλης.

-Οι ορμόνες “τρελαίνονται”

Έχεις καταλάβει πως το σώμα σου αποδιοργανώνεται καθώς η αδρεναλίνη και η νορεπινεφρίνη είναι δύο ορμόνες που το σώμα παράγει ενάντια στο στρες. Και οι δύο ορμόνες ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό, τεντώνοντας τους μυς σου, δημιουργώντας γρήγορες αναπνοές και προκαλώντας ιδρώτα. Για αυτό μην ξεχνάς να παίρνεις βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης