Site icon Hallocy

10 από τους μεγαλύτερους μύθους για το αλκοόλ που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Σχεδόν όλοι σε αυτόν τον κόσμο αγαπούν να πίνουν αλκοόλ. Το χρησιμοποιούμε ως τρόπο κοινωνικοποίησης με άλλους ανθρώπους σε μια εκδήλωση και γιορτή, μεταξύ πολλών άλλων. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν διάφοροι μύθοι σχετικά με το αλκοόλ και συνήθως στηριζόμαστε σε αυτούς. Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεχωρίσετε την αλήθεια. Παρακάτω είναι 10 από τους πιο δημοφιλείς μύθους που η ανθρωπότητα έχει για το αλκοόλ. Δείτε τoυς!

# 10. Το πολύ αλκοόλ μπορεί να σας αφυδατώσει

Προφανώς, όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια. Το αλκοόλ αναστατώνει την ισορροπία νερού-αλατιού και έτσι οδηγεί σε δίψα. Ενώ αυτό συμβαίνει, η ποσότητα νερού στο σώμα σας δεν αλλάζει απαραιτήτως.  Οι αιτίες για τους πονοκεφάλους είναι κυρίως το νερό, καθώς προκαλεί ήπια έως σοβαρή διόγκωση.

# 9. Όσο παλαιότερο το κρασί, τόσο καλύτερη η γεύση του

Εάν κοιτάξετε πραγματικά προσεκτικά, θα δείτε ότι ένα μπουκάλι κρασί έχει ημερομηνία λήξης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλά να το αποθηκεύσετε για πάντα. Αν και υπάρχουν κρασιά που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμα και μετά από ένα χρόνο, εξακολουθεί να μην αλλάζει το γεγονός ότι λήγει.

# 8. Το αλκοόλ σας ζεσταίνει

Είναι αλήθεια ότι αισθανόμαστε ζεστοί αμέσως μετά την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό προκαλεί το αίμα να τρέχει γρήγορα στο δέρμα. Ωστόσο, τελικά απομακρύνεται από άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών οργάνων. Αυτό οδηγεί στο σώμα σας να γίνει λιγότερο ανθεκτικό στη ζέστη, αν και δεν υπάρχουν πραγματικά ορατά σημάδια για αυτό.

# 7. Δεν πρέπει να αναμειγνύετε διαφορετικά ποτά

Θυμηθείτε ότι το πόσο καλά αισθάνεστε μετά από ένα πάρτι ή μια γιορτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε. Δεν είναι η ποικιλία ποτών, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι.

# 6. Σας προστατεύει από την ακτινοβολία

Κάποιοι το πιστεύουν πραγματικά αυτό, αν και η προέλευση του μύθου είναι άγνωστη. Αλλά στην πραγματικότητα, το αλκοόλ δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι μια θεραπεία για την ακτινοβολία. Δεν έχει σημασία πόσο μεθυσμένος γίνεσαι, αυτά τα ραδιοκλουνίδια στο σώμα σου δεν θα φύγουν ποτέ.

# 5. Το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός

Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα αντιβιοτικά είναι συμβατά με το αλκοόλ. Μπορείτε να πάρετε ένα χάπι ή δύο και να πιείτε αλκοόλ, και το αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο. Παρόλο που μπορεί να αισθανθείτε ζάλη ή ναυτία, αυτό δεν σημαίνει ότι το μείγμα θα μπορούσε να γίνει θανατηφόρο.

# 4. Δεν πρέπει να μειώσετε τη δύναμη του αλκοόλ που πίνετε

Η αλήθεια είναι ότι, ακόμη και αν πιείτε ουίσκι και προσθέσετε μερικές μπύρες αργότερα, δεν θα συμβεί τίποτα κακό ή σοβαρό. Δεν έχει σημασία με ποια σειρά πίνετε τα ποτά. Στο τέλος, θα αποκτήσετε το ίδιο αποτέλεσμα.

# 3. Το αλκοόλ είναι θερμιδικό

Συγγνώμη που έσπασε η φούσκα σας, αλλά το αλκοόλ δεν είναι θερμιδικό. Μπορεί όμως να επηρεάσει τον μεταβολισμό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας προσπαθεί να αφαιρέσει το αλκοόλ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για το σώμα σας, το αλκοόλ είναι δηλητήριο.

# 2. Η κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου

Έρευνα έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της πυκνότητας των νευρώνων μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν να πίνουν αλκοόλ και εκείνων που δεν το κάνουν. Παρ ‘όλα αυτά, είναι αλήθεια ότι καταστρέφει με κάποιο τρόπο τις νευρικές οδούς που μπορούν να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

# 1. Εάν φάτε πολύ, δεν θα μεθύσετε αμέσως

Ναι, αυτό εδώ είναι μια πολύ δημοφιλής εσφαλμένη αντίληψη για τα ποτά. Πιστεύεται ότι ένας τρόπος να μην μεθύσετε είναι να φάτε πολύ πριν από την κατανάλωση του αλκοόλ. Προφανώς, τα τρόφιμα στο στομάχι σας επιβραδύνουν την απορρόφηση αλκοόλ. Αυτό προκαλεί στο άτομο να μην παρατηρήσει το αλκοόλ που καταναλώνει και έτσι καταλήγει να πιει περισσότερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version