Δευτέρα, 16 Μαΐου

Δεν θα το πιστεύετε: Ποιο γνωστό μοντέλο έγινε παπάς; (Photo)

Ποιο γνωστό μοντέλο έγινε παπάς;

Ο παλαιοημερολογίτης αρχιεπίσκοπος Παρθένιος κυκλοφορεί την εποχή που ήταν μοντέλο σε λίγες μέρες ένα βιβλίο μαγειρικής, με μοναστηριακές συνταγές, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν στα γεύματα αγάπης που οργανώνει ο ίδιος και τα ονομάζει «Ανθρωπε Αγάπα»!

Το πάλαι ποτέ μοντέλο, που είχε καταπιαστεί μια εποχή και με το τραγούδι, βρίσκοντας στέγη σε λαϊκό στέκι των δυτικών προαστίων και συνυπάρχοντας επί πίστας με την Τζένη Βάνου, τον Γιάννη Φλωρινιώτη, την Εφη Θώδη και την Πόπη Μαλλιωτάκη, εδώ και χρόνια μαγειρεύει μόνο του για τους αστέγους.

Ο κατά κόσμον Βασίλειος Βεζυρέας έχει κάνει μεγάλη στροφή στη ζωή του. Πλέον δεν κοιτάζει πίσω, στα χρόνια που τον καλούσαν σε lifestyle εκπομπές επειδή πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλα, αλλά κάθε μέρα προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, κάνοντας πράξη το έργο του Θεού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προτού στραφεί στην Εκκλησία των παλαιοημερολογιτών, είχε υπηρετήσει ως μοναχός την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που επέλεξε να πετάξει τα ράσα για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ ή το τραγούδι, σκανδαλίζοντας έτσι τον κλήρο. Αυτά τα πηγαινέλα του ανάγκασαν τελικά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον καθαιρέσει τον Οκτώβριο του 2002.

Μετά την καθαίρεσή του εκείνος κυκλοφόρησε ένα τραγούδι προκειμένου να καταγγείλει την «κακή λειτουργία» της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εν συνεχεία αναζήτησε την τύχη του στους εκκλησιαστικούς κόλπους των παλαιοημερολογιτών.

Μαγειρεύοντας για τους απόρους

Σε κάθε περίπτωση, από το σημερινό πόστο του ο παππάς Παρθένιος προσφέρει μεγάλο έργο μέσα από τα συσσίτια που οργανώνει. Όσο για το βιβλίο που ετοιμάζει;

Θα έχει τίτλο «Εύφραναν ημάς, Κύριε» και, πέρα από μοναστηριακές συνταγές, θα περιλαμβάνει και διατροφικά μυστικά της Εκκλησίας. «Τα έσοδα του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει στις γιορτές από μεγάλο εκδοτικό οίκο, θα βοηθήσουν στα γεύματα αγάπης, τα οποία δεν έχουν καμιά κρατική επιχορήγηση» λέει ο ίδιος στην «Espresso».

Στη συνέχεια της συζήτησής μας αναφέρεται στα γεύματα αγάπης, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, γίνονται πραγματικότητα χάρη στη βοήθεια των εθελοντών.

«Στηρίζονται εξ ολοκλήρου στις μεμονωμένες προσφορές του κόσμου και οργανώνονται από εμάς που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και καταστήματα προκειμένου να προμηθευτούμε τις πρώτες ύλες.

Ολα τα φαγητά τα μαγειρεύω εγώ με τη βοήθεια των κληρικών της συνοδείας μου -περίπου 20 άτομα- αλλά και εθελοντών, κυρίως νέων, οι οποίοι στηρίζουν το έργο.

Και δεν μιλάμε μόνο για τον απλό κόσμο που δίνει το “παρών” σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και για αρκετούς επωνύμους, οι οποίοι προτιμούν να βοηθούν διακριτικά» εξηγεί και ξεκαθαρίζει:

«Εμείς είμαστε άμισθοι κληρικοί… Δεν ζητάμε χρήματα από τον κόσμο, δεν ζητάμε οικονομική ενίσχυση, αλλά ζητάμε την πρώτη ύλη για την παρασκευή των συσσιτίων. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά βρισκόμαστε στον δρόμο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, με τους αστέγους. Μαζί με το φαγητό τούς δίνουμε και κλινοσκεπάσματα.

Ξέρεις πόσο σπουδαίο είναι να πεις “στην υγειά σου” με ένα ποτήρι κρασί στον δρόμο και να δεχτείς, αλλά και να δώσεις εγκάρδιες ευχές σε ανθρώπους που η οικογένειά τους τούς έχει πετάξει και η Πολιτεία κλείνει τα μάτια;»

Διαβάστε επίσης