Σάββατο, 1 Οκτωβρίου

Nεαρός Ρώσος, αφού σκότωσε καθηγητή του, έβγαλε selfies με το πτώμα και μετά αυτοκτόνησε

Τις οδηγίες διαδικτυακού «παιχνιδιού του θανάτου» που μοιάζει με τη διαβόητη «μπλε φάλαινα» ακολουθούσε νεαρός στη Ρωσία όταν δολοφονούσε τον καθηγητή του, έβγαζε selfies με το πτώμα και τελικά αυτοκτόνησε κόβοντας τον λαιμό του με κυκλικό πριόνι.

Αυτό πιστεύει η αστυνομία της Μόσχας, η οποία την Τετάρτη ανακάλυψε τα πτώματα μέσα σε λίμνη αίματος σε αίθουσα πολυτεχνικής σχολής της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο 18χρονος Αντρέι Εμελιάνικοφ έστησε καρτέρι στον 44χρονο πατέρα τριών παιδιών Σεργκέι Ντανίλοφ, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος από το μάθημα για την προσωπική υγιεινή και την ασφάλεια που παρέδιδε ο καθηγητής στο Western Complex for Continuing Education. «Τον πλησίασε από πίσω, έκοψε τον λαιμό του με μαχαίρι και πόζαρε μπροστά στο πτώμα χαμογελαστός και χαλαρός με μια οδοντογλυφίδα στο στόμα του, βγάζοντας φωτογραφίες» δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NTV αξιωματούχος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο Εμελιάνικοφ έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Η θεωρία του διαδικτυακού παιχνιδιού του θανάτου είναι η μοναδική που εξετάζουν οι αστυνομικοί» ανέφερε το NTV. Οι πηγές του εξηγούν ότι η «μπλε φάλαινα» που ζητάει από ψυχολογικά ευάλωτα άτομα να ολοκληρώσουν 50 προκλήσεις πριν αυτοκτονήσουν αποτέλεσε έμπνευση για το διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο 18χρονος. Ο Εμελιάνικοφ ήταν μανιακός με τα βίαια video games και πιστεύεται ότι επέλεξε για θύμα του τον Ντανίλοφ, διότι είχε προσωπικές διαφορές μαζί του. Φέρεται, δε, ότι είχε σχεδιάσει τον φόνο εδώ και ημέρες, καθώς πόσταρε συνεχώς στο διαδίκτυο την ημερομηνία 1/11/17.

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.