Site icon Hallocy

Αυτές είναι οι τάσεις στην υγεία: προβιοτικά, φυτικές ίνες, βότανα και όλα όσα πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ!

1. Μετά τα 25 πρέπει να πραγματοποιείται HPV DNA test. Με αυτό, μια γυναίκα, ακόμα και αν έχει αρνητικό Παπ-τεστ, γνωρίζει αν έχει ενεργό κάποιο από τα στελέχη του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων που ευθύνονται για την πλειοψηφία των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

2. Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων μοριακής γενετικής δίνει τη δυνατότητα ανάλυσης γονιδίων που οι μεταλλάξεις τους ευθύνονται για αρκετές ασθένειες, όπως τα γονίδια BRCA 1 και 2 για τον καρκίνο μαστού και ωοθηκών.

3. Η ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος με προβιοτικά νέας γενιάς κερδίζει έδαφος, καθώς η υγεία του γαστρεντερικού είναι σημαντική για τη λειτουργία του οργανισμού.

4. Η κατανάλωση φυτικών ινών τοποθετείται στην κορυφή των απαραίτητων διατροφικών στοιχείων. H καθημερινή κατανάλωση 25 γρ. για τις γυναίκες είναι
απαραίτητη για maximum υγεία και ευεξία. Προσοχή όμως στην περίπτωση που προσπαθείς να συλλάβεις, καθώς η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

5. Μετά την Αμερική, η κρυοσυντήρηση ωαρίων κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες, που, για διάφορους λόγους, κοινωνικούς ή προσωπικούς, αναβάλλουν το ραντεβού τους με τη μητρότητα για αργότερα.

6. Όσον αφορά την αναπαραγωγή και τη γυναικεία υπογονιμότητα, η εξέταση ΑΜΗ, σε συνδυασμό και με άλλες ορμονικές, βιοχημικές και γενετικές εξετάσεις, οδηγεί σε εξατομίκευση των θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που τους αξίζει και το να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο είναι πιο εύκολο, πιο ασφαλές και πιο ευχάριστο. Επεμβατικές διαδικασίες, όπως η αμνιοπαρακέντηση, γίνονται μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο, αφού μη επεμβατικά τεστ, όπως ο έλεγχος Tranquility (μετά τη 10η εβδομάδα κύησης), ανιχνεύει το σύνδρομο Down σε ποσοστό πάνω από 99,9% με μηδενικό ρίσκο για τη μητέρα και το έμβρυο.

8. Η νέα διατροφική τάση περιλαμβάνει τη λήψη ειδικών βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής προσαρμοσμένων στο γενετικό και βιοχημικό προφίλ κάθε ατόμου.

9. Η λήψη προσαρμογόνων ή ανταπτογόνων βοτάνων, όπως η maca, το ginseng και η rhodiola, που προσαρμόζουν τη δράση τους και ενισχύουν τον οργανισμό ανάλογα με τις ανάγκες του.

10. Δε ξέρω αν είναι trend, μα είμαι σίγουρη πως πάντα θα υπάρχει: η θετική ψυχολογία και η ανάγκη να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να σέβεσαι τις ανάγκες του. Και αυτή την αλήθεια και τη δύναμη μόνο μέσα σου θα τη βρεις.

 

Exit mobile version